Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Huyghe pakt eerste prijzen van het jaar

Brouwerij Huyghe pakt eerste prijzen van het jaar

Brouwerij Huyghe pakt eerste prijzen van het jaar

MELLE – In het Tsjechische Praag heeft Brouwerij Hugyhe de eerste medailles van het jaar in de wacht gesleept. De Melse brouwer pakte drie keer goud. Delirium Tremens werd zelfs uitgeroepen tot algemene winnaar van de World Beer Idol competitie.

Jaarlijks komt de top van de Tsjechische bierkenners samen op de World Beer Idol wedstrijd, aangevuld met een 30-koppige internationale jury. Zij krijgen dan bieren van over de hele wereld voorgeschoteld. Dit jaar moesten ze de beste bieren in meer dan 60 categorieën eruit halen.

Brouwerij Huyghe mocht daarbij vier keer zegevieren. Het paradepaardje Delirium Tremens werd gekroond tot algemene winnaar en haalde ook goud in de categorie Belgian Tripel. Averbode werd uitgeroepen tot beste bier in de categorie Belgian Blonde/Pale Ale. La Guillotine was de beste in de categorie Belgian Strong Pale Ale.

Internationaal aanzien

Vorig jaar won Brouwerij Huyghe uit Melle in totaal 13 awards.

“Met deze 3 gouden medailles en Delirium Tremens als algemene winnaar zetten we het jaar alvast opnieuw positief in”, zegt Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij. “Bovendien helpen de medailles om onze bieren nog meer internationaal aanzien te geven. En dat is altijd mooi meegenomen gezien onze ambitieuze plannen om na de Chinese groeimarkt nu ook de Indiase en Afrikaanse markt in te palmen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.