Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij kan voor het eerst bier uitvoeren naar de VS: “Geen gemakkelijke stap, maar de reacties zijn lovend”

Brouwerij kan voor het eerst bier uitvoeren naar de VS: “Geen gemakkelijke stap, maar de reacties zijn lovend”

Charlotte met haar broer en brouwer Jozef. Foto tns

Brouwerij kan voor het eerst bier uitvoeren naar de VS: “Geen gemakkelijke stap, maar de reacties zijn lovend”

TIELRODE – Kerel, het bier van VBDCK Brewery uit Tielrode (Temse), gaat de markt in de Verenigde Staten veroveren. Voor haar vijfjarig bestaan brengt de brouwerij ook een biologisch verjaardagsbier uit.

Vijf jaar na de opstart verkoopt VBDCK Brewery meer dan een miljoen flesjes Kerel-bier per jaar in twaalf landen. Of liever: dertien landen, want 50.000 flesjes werden geëxporteerd en liggen weldra in de winkelrekken in Amerika. “We behouden bewust de naam Kerel. Amerikanen willen het Belgische karakter van het bier zien, voelen en proeven”, aldus Charlotte De Cock (33), zaakvoerder van VBDCK Brewery. “Ondanks onze ervaring met de buitenlandse biermarkt, was Amerika geen evidente stap. We zijn al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen. De eerste reacties zijn alvast lovend en dat stelt ons gerust.”

Verjaardagsbier

De brouwerij schuift vier van zijn tien biersoorten naar voor aan de andere kant van de oceaan. Opvallend genoeg zitten er geen IPA bieren bij, hoewel de brouwerij om die bierstijl bekend staat. “Met IPA kunnen we ons niet onderscheiden in Amerika. Achter elke hoek is daar een brouwerij die IPA maakt. Kerel is voor durvers, voor wie zich wil wagen aan iets vernieuwend. Dat moet ons aanbod daar ook uitstralen.”

De brouwerij viert haar vijfde verjaardag ook met een verjaardagsbier, YUZU Saison, the Bday edition, in gelimiteerde oplage. Het is een biologisch biertje, gebrouwen met honing en toevoeging van de yuzu-vrucht. Van 5 juli tot en met 28 augustus houdt de brouwerij ook een zomerbar open.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.