Nieuws Oost-Vlaanderen Brouwerij Roman klinkt op 30 jaar Ename met nieuw glas

Brouwerij Roman klinkt op 30 jaar Ename met nieuw glas

Brouwerij Roman klinkt op 30 jaar Ename met nieuw glas

OUDENAARDE – 2020 had een feestjaar moeten zijn voor Brouwerij Roman, de oudste familiebrouwerij van België. Die vierde niet alleen haar 475e verjaardag maar ook Ename mocht dertig kaarsjes uitblazen. Helaas strooide het coronavirus roet in het eten van de feestelijkheden. Daarom krijgt Ename – 31 jaar jaar na de lancering – bij de aankomende heropening van de horeca een nieuw, uniek glas dat zorgt voor een optimale smaakbeleving.

De horeca heeft opnieuw perspectief. Op zaterdag 8 mei mogen de terrassen van cafés en restaurants na een sluiting van bijna zeven maanden weer opengaan. Carlo Roman: “De nieuwe start van de horeca zal gepaard gaan met een nieuw Ename glas dat de beleving van de bierdrinker naar een nog hoger niveau zal tillen. We kijken dus heel hard uit naar de heropening van de horeca én de introductie van het nieuwe glas.”

Unieke vorm

Het glas onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn unieke vorm. “De gekende nis in het Ename logo diende als inspiratie voor de vorm van de kelk. Draai de nis om en je krijgt de mooie, open vorm van het nieuwe glas”, legt marketing manager Thomas Lauwaert uit. “Maar het meest opvallende element aan het glas is het bijzondere voetstuk, waar opnieuw de nis in verwerkt zit. Alle elementen samen zorgen ervoor dat het glas een pak eleganter oogt dan het vorige.”

Optimale smaakbeleving, zowel thuis als op café

“Bij het degusteren van bier worden verschillende zintuigen geprikkeld. Niet alleen de smaak- maar ook de reukzin is heel belangrijk. Zo bepalen de vorm en de grootte van de opening van het glas mee welke aroma’s er waargenomen worden tijdens het proeven. Door de open vorm van het glas komen alle aroma’s mooi vrij waardoor de Ename abdijbieren optimaal tot hun recht komen”, benadrukt Thomas.

Een leuk extraatje is de toevoeging van de gegraveerde nis onderaan het glas: die zorgt voor schuimstabiliteit en levendigheid in het bier door een voortdurende stroom van koolzuur. Een mooie schuimkraag en voldoende bubbels zijn dus verzekerd. Het glas is beschikbaar in 33cl en 25cl, genieten kan dus zowel thuis als op café (van ’t vat).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.