Nieuws Oost-Vlaanderen Bruggeman neemt Waalse producent van ZiZi Coin Coin over

Bruggeman neemt Waalse producent van ZiZi Coin Coin over

Bruggeman neemt Waalse producent van ZiZi Coin Coin over

GENT – Na maanden van onderhandeling mag er een fles gekraakt worden. Het Gentse Bruggeman neemt DBBS uit Huy over. De producent en distributeur van jenevermerken breidt zijn portefeuille zo uit met sterke, lokale merken, zoals ZiZi Coin Coin.

Bruggeman opereert onder de merknamen Peterman, Hertekamp, Smeets en Fryns en kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1884. Door continue productinnovatie, maar ook beredeneerde overnames, heeft het bedrijf zich weten positioneren als marktleider in de Belgische jenevermarkt.

“Wij zijn bijzonder trots om nu ook de merken ZiZi Coin Coin, Couille de Singe en Monkey Balls aan ons gamma toe te voegen”, zegt Lieven Stevens, algemeen directeur van Bruggeman. “De uitzonderlijke kwaliteit en de smaak van deze sterke lokale merken is een troef voor onze portfolio Local heroes.”

DBBS werd in 1993 opgericht in Huy en specialiseert zich sindsdien in de productie van aperitieven op basis van versgeperst citroensap. Het bedrijf was voornamelijk actief in België, Frankrijk en Nederland.

Ook sterk in buurlanden

Bruggeman maakt sinds 2009 deel uit van de Franse groep La Martiniquaise dat de op één na belangrijkste speler in Frankrijk is. Het Gentse bedrijf commercialiseert onder die vleugels de internationale topmerken Label 5, Poliakov, Cruz, St.-James, Duval en de fruitsappen Caraïbos.

In 2013 begon Bruggeman met de verovering van de Nederlandse markt en nam het een viertal belangrijke merken over van Wenneker. Eind 2017 werd de Gentse producent eigenaar van Inspirits Premium Drinks dat in Nederland een zakencijfer van 18 miljoen euro realiseerde, en breidde zo de merkenportefeuille nog verder uit. Voor enkele van die merken levert het Bruggeman ook de titel van marktleider bij onze noorderburen op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.