Nieuws Oost-Vlaanderen Bubble Post vanaf nu ook actief in Rotterdam

Bubble Post vanaf nu ook actief in Rotterdam

Bubble Post vanaf nu ook actief in Rotterdam

De succesrijke Gentse start-up Bubble Post wil van 2017 een bijzonder jaar maken. Een jaar dat in teken staat van groei en internationalisering. Deze week werd een eerste stap gezet via een nieuwe uitbreiding op de Nederlandse markt, meer bepaald in Rotterdam. Bubble Post is al anderhalf jaar actief in Nederland. In Amsterdam en Utrecht biedt het al een oplossing voor duurzame stadsdistributie. Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zullen boven de Moerdijk nog andere steden volgen.

In Rotterdam zijn onder meer de Nederlandse bedrijven Vente-Exclusive.com, DeliXL, Fruit at Work, Fadello, B2C Europe en Keen Delivery partners van het eerste uur. Ze vertrouwen vanaf 1 maart hun Rotterdamse B2B en B2C volumes toe aan Bubble Post. “Een gezond product verdient een gezond transport”, zegt Yannick Aerts van Fruit at Work. “Door beroep te doen op Bubble Post, hebben wij in België reeds 11 bestelwagens uit het verkeer gehaald. In Bubble Post hebben wij een betrouwbare partner gevonden op weg naar een gezonde en autovrije binnenstad.”

Bubble Post biedt een oplossing voor duurzame stedelijke distributie:  vanuit eigen depots aan de rand van de stad worden producten en goederen gebundeld en het transport van en naar het stadscentrum verzorgd. Dit met behulp van cargofietsen, elektrische voertuigen en bestelwagens op CNG. Deze alternatieve transportmethode biedt een duurzame oplossing voor de congestie, steeds langere files, de hogere tijdsdruk, het toenemend aantal leveringen en de hoge CO2-uitstoot in de binnensteden.  Momenteel biedt Bubble Post al een antwoord op deze mobiliteitsuitdagingen in dertien Belgische en sinds deze week dus ook in drie Nederlandse steden. Het hart van de onderneming zit in de software. Hiermee kan Bubble Post haar netwerk over heel Europa uitbreiden. Het eigen ontwikkeld en flexibel IT-systeem berekent de meest efficiënte route in combinatie met het meest geschikte voertuig. Aan een vernieuwend systeem voor de logistieke planning was al enkele jaren behoefte. De bedoeling is dat dit systeem binnenkort ook als aparte service volwaardig naast de transportdienst kan staan. Het flexibele IT-systeem is gebouwd om de communicatie tussen alle relevante partijen te optimaliseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.