Nieuws Oost-Vlaanderen Bulgarije biedt groeikansen voor Vlaamse IT-bedrijven

Bulgarije biedt groeikansen voor Vlaamse IT-bedrijven

Bulgarije biedt groeikansen voor Vlaamse IT-bedrijven

AALST – Vorig jaar schreven we een artikel over hoe het Aalsters IT rekruteringsbureau TrendQ in Belgie de deuren sloot om als Holgersson verder te gaan in Bulgarije. Zaakvoerder An De Jonghe hielp toen Belgische en Nederlandse bedrijven aan IT personeel vanuit Bulgarije. Vandaag is het tijd om een stapje verder te gaan. Met de lancering van de nieuwe website ITrecruitmentBulgaria.eu focust ze specifiek op Belgische en Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar groei en in hun thuisland alleen deze groei niet kunnen realiseren.

An De Jonghe (44) zit al 20 in jaar in de IT rekruteringssector. Oorspronkelijk had ze zo’n 20 mensen in dienst, maar sinds 2008 ging ze in haar eentje verder onder de naam TrendQ. Vorig jaar besliste An om haar bedrijf in Erembodegem stop te zetten en te verhuizen naar Bulgarije, van waaruit ze onder de nieuwe naam Holgersson, dezelfde activiteiten uitvoert.

Met de nieuwe website ITrecruitmentBulgaria.eu geeft ze meer informatie over de voor-en nadelen van Bulgarije als land om zaken te doen. Interessant is dat je er ook per stad kan opzoeken wat bijvoorbeeld de gemiddelde levenskost is, hoe hoog de salarissen liggen en wat de infrastructuur is. De website is gericht op bedrijven die een kantoor willen openen in Bulgarije, Bulgaren willen aanwerven die naar België verhuizen om te werken, aan nearshoring willen doen (uitbesteding aan Bulgaarse IT’ers) of hun bestaande team in Bulgarije willen versterken en graag met een Nederlandstalige recruiter samenwerken.

Kantoor openen in Bulgarije

“Vorig jaar werkte ik alleen voor Belgische bedrijven die in België medewerkers zochten of Bulgaren zochten die naar België wilden verhuizen. Inmiddels ben ik ook bezig met een team uit te bouwen voor een Nederlandse IT investeringsgroep die een tweede kantoor wilt oprichten in Bulgarije. Ze waren op zoek naar een lokale rekruteringspartner die zowel Nederlands al Bulgaars sprak en zijn zo bij mij terecht gekomen. Een hele leuke opdracht omdat het de twee culturen verenigt en mij ook meer inzicht in de lokale jobmarkt heeft gegeven.”

Fiscaalvriendelijke, legale manier

Gezien de coronatijden verwacht An nog meer interesse van bedrijven de komende maanden. “Enerzijds omdat gezonde Belgische bedrijven die internationaal kunnen werken de toenemende belastingdruk beu zijn en op zoek gaan naar fiscaalvriendelijke, legale manieren om hun winst te beschermen. Het openen van een filiaal is een relatief eenvoudige manier”, zegt An. “Anderzijds omdat remote werken vandaag de norm wordt en nearshoring in Bulgarije een interessante optie is voor veel ondernemers, ook buiten de IT sector.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.