Nieuws Oost-Vlaanderen Buro Project loopt 65.000 euro mis door factuurzwendel

Buro Project loopt 65.000 euro mis door factuurzwendel

Buro Project loopt 65.000 euro mis door factuurzwendel

buro_project_conceptplace-800x533Buro Project uit Aalst, een kmo die gespecialiseerd is in de realisatie van doordachte, efficiënte en sfeervolle kantooroplossingen, is het slachtoffer geworden van factuurfraude.
Naar aanleiding van ons bericht eerder deze week over de manier waarop criminelen waren tewerk gegaan om bedrijven uit Sint-Denijs-Westrem op te lichten, lichtte CEO Pierre van Durme ons in over het feit dit jammer genoeg geen nieuw fenomeen is.
“Enkele maanden geleden zijn wij op dezelfde manier het slachtoffer geworden. Verstuurde facturen werden uit de enveloppe gehaald, het rekeningnummer werd overplakt en facturen aan een klant voor een totaal bedrag van 65.000 euro zijn op de verkeerde rekening betaald.  Dat is allemaal bijzonder frustrerend  omdat noch de bank, noch de post zich verantwoordelijk voelen. En de klant was zich niet bewust van het feit dat er met de facturen geknoeid was en valt dus eigenlijk niets te verwijten.”
Uiteindelijk is een compromis gevonden met de klant, zodat Buro Project en de klant elk voor de helft tussenkomen.
“Ik wil toch aan de alarmbel trekken”, zegt Pierre van Durme. “Ik heb begrepen dat nog andere bedrijven het ondertussen hebben meegemaakt en dat die hele fraude al snel om een paar miljoen euro draait. En dat terwijl ondernemers het niet bepaald gemakkelijk hebben. Maar een en ander lijkt in de doofpot te worden gestopt. Het is echt tijd dat de overheid en de banken in deze hun verantwoordelijkhed opnemen. Wij versturen sindsdien in ieder geval al onze facturen eletronisch en niet langer met de post. “

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.