Nieuws Oost-Vlaanderen Businesslab verhuist hele hebben en houden van Ieper naar Gent

Businesslab verhuist hele hebben en houden van Ieper naar Gent

Businesslab verhuist hele hebben en houden van Ieper naar Gent

GENT – Volgende maand verhuist Businesslab naar Gent. Het private ondernemers adviesbureau heeft in de Westhoek naam en faam vergaard, maar denkt dat er in Gent nog meer business te rapen valt.

Businesslab is gestart in 2014 vanuit Ieper. Van bij de start werd er een parallelle politiek gevolgd in Gent, met dus ook in Oost-Vlaanderen trainingen, opleidingen en adviessessies. “Volgende maand zetten we echter een grote stap en verhuizen we alles naar Gent, dus ook onze kantoren”, vertelt zaakvoerster An Verstraete. “Vandaag zijn we nog een beetje beide: zowel Ieper als Gent. Maar vanaf volgende maand wordt het Gent met roots in Ieper.”

Businesslab doet aan coaching en trajectbegeleiding van eenmanszaken, starters of kleine kmo’s, en bleek de voorbije jaren bijzonder succesrijk te zijn. “Verdubbel je winst en verdubbel je vrije tijd, binnen het jaar”, is één van de basisslogans van het adviesbureau. Aan de hand van concrete tips, inspirerende seminaries, maandelijkse brainstormsessies, webinars en vele andere events zoals de Businesslab Kick-off”, motiveren oprichters Xavier Debaere en An Verstraete ondernemers om met volle goesting een succes te maken van hun onderneming. 

Sociaal bij uitstek

Businesslab wil zich niet alleen profileren als zakenpartner. Voor het duo Xavier Debaere en An Verstraete is de sociale dimensie in de maatschappij ook erg belangrijk. Recent nog overhandigden de zaakvoerders van Businesslab een bedrag van maar liefst 2.300 euro aan het Brusselse project Awel, de vroegere Kinder- en jongerentelefoon en nu een platform om jongeren te begeleiden door het leven.

Sibille Declercq, coördinator van Awel, nam de cheque in ontvangst op één van de brainstormsessies die Businesslab maandelijks organiseert. Zo’n 100 ondernemers werken tijdens zo’n sessie, onder professionele begeleiding, aan de groei van hun onderneming. Met deze donatie wil Businesslab haar succes delen met de maatschappij. Ook in 2018 gaat Businesslab op hetzelfde elan verder en wordt er opnieuw geld ingezameld. Op elke training worden notitieschriften verkocht. De bijdragen die de ondernemers betalen voor deze schriften, gaan integraal naar Awel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.