Nieuws Oost-Vlaanderen BUUR wordt deel van Sweco

BUUR wordt deel van Sweco

© Faye Pynaert

BUUR wordt deel van Sweco

GENT – Sweco Belgium heeft een overeenkomst met BUUR, Bureau voor Urbanisme, afgesloten. Sweco neemt de medewerkers en projecten van BUUR op in zijn aanbod.

“BUUR is de perfecte partner voor Sweco en zal ons dienstenaanbod naar klanten inzake klimaatadaptatie en ontwerp van duurzame steden verder versterken. Door krachten te bundelen, creëren we een cluster van meer dan 140 experten die zich toeleggen op het ontwerp van duurzame en hoogkwalitatieve leefomgevingen”, verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium.

BUUR is een vooraanstaand bureau van stedenbouwkundigen, (ir.) architecten, landschapsarchitecten, ruimtelijk planners en mobiliteitsexperten. Vanuit de kantoren in Leuven, Gent, Brussel en Antwerpen zullen de ruim 60 medewerkers actief bijdragen tot de groei van Sweco. Samen met Sweco ontstaat er een interdisciplinaire cluster die de belangrijke ruimtelijke thema’s en maatschappelijke behoeften kan aanpakken.

Samen de steden van morgen vormgeven

“In interdisciplinaire teams werken we reeds regelmatig samen met Sweco. Daarbij is het besef gegroeid dat de uitdagingen complexer en urgenter worden. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te creëren ten bate van de noodzakelijke maatschappelijke transitie, voor de toekomstige generaties, voor onze planeet. Nu we deel uitmaken van de internationale Sweco-groep zien we veel mooie opportuniteiten voor onze klanten én medewerkers. Samen zullen we de duurzame steden en gemeenschappen van morgen vormgeven”, besluiten Johan Van Reeth en Kathleen Van de Werf, Gedelegeerd Bestuurders van BUUR.

BUUR zal voortaan samen met de Urban.Habitat teams van Sweco opereren onder de naam ‘BUUR Part of Sweco’. Samen willen Sweco en BUUR een voorbeeldrol opnemen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met de steun van de internationale Sweco-groep positioneren ze zich in Europa en ook globaal als een partner in transitie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.