Nieuws Oost-Vlaanderen Calipage gooit hoge ogen in Europa

Calipage gooit hoge ogen in Europa

Calipage gooit hoge ogen in Europa

Het Oost-Vlaamse distributiebedrijf Calipage heeft een prestigieuze Europese award gewonnen. Calipage is een succesvol netwerk van zelfstandige verdelers in kantoorbenodigdheden. De niche retailer mag zich nu ook de beste Europese Dealer Groep noemen. Ze kreeg die nominatie tijdens de European Office Product Awards (EOPA 2017) in Amsterdam. De prestigieuze Europese erkenning bevestigt de sterke marktpositie van de dealergroep en wakkert de grote groeiambities  alleen maar aan. Calipage werd in 1954 opgericht in Deinze onder de naam Timmermans. Na een expansieparcours om u tegen te zeggen, maakt Calipage vandaag deel uit van de Spaanse groep Adveo. De algemene leiding wordt sinds 2006 waargenomen door de Vlaamse managing director Eddy Priem.

Het netwerk van topverdelers telt nu al meer dan 550 dealers over heel Europa, waarvan een 30-tal in België en 3 in Oost-Vlaanderen. Dankzij de succesformule achter het concept, zal dat cijfer in de toekomst enkel groeien. De groepering won de award niet zomaar. De kracht van elke Calipage is gefundeerd op service, kwaliteit en, met meer dan 18.000 artikelen, ook het meest uitgebreide assortiment in de hele office markt.

Wie bij een Calipage verdeler online of in de winkel koopt, krijgt ongelimiteerd keuze uit dit gamma dat wordt aangevuld met commercieel aantrekkelijke promoties.  Calipage wordt gekenmerkt door een moderne, toekomstgerichte aanpak. In dat kader werd de e-commerce tak van het concept recentelijk volledig vernieuwd en omgebouwd tot een ultramoderne webomgeving waar klanten niet alleen producten, maar ook video’s en handleidingen van alle producten kunnen terugvinden. Bovendien garandeert de sterke logistieke service dat bestellingen binnen de 24 uur geleverd worden in de hele Benelux.

Het Calipage concept maakt deel uit van de Adveo Group International, Europees marktleider in de B2B distributie van kantoor- en papierwaren. Zelfstandige kwaliteitszaken in de officemarkt kunnen zich aansluiten bij het netwerk en krijgen hiervoor business- en marketingondersteuning. De hoofdzetel van Adveo is gevestigd in Spanje, maar de distributeur is gevestigd in meer dan 8 landen, waaronder ook Italië, Duitsland en Frankrijk. Het Benelux hoofdkwartier bevindt zich nog altijd in het Oost-Vlaamse Deinze.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.