Nieuws Oost-Vlaanderen Cargill opent tweede Gentse biodieselfabriek, nieuwe investering in de pijplijn

Cargill opent tweede Gentse biodieselfabriek, nieuwe investering in de pijplijn

Foto Yannick De Spiegeleir

Cargill opent tweede Gentse biodieselfabriek, nieuwe investering in de pijplijn

GENT – De Amerikaanse voedingsreus Cargill heeft in het Gentse havengebied een nieuwe biodieselfabriek in gebruik genomen. Die zal jaarlijks 120.000 ton biodiesel produceren uit olieresiduen. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag.

Cargill heeft al sinds 2007 een operationele installatie in Gent tussen de site van ArcelorMittal en Volvo. De nieuwe fabriek is goed voor een investering van 150 miljoen dollar en begint vanaf volgende week met het omzetten van vloeibare afvaloliën en vetten, zoals gebruikte bak-, braad- en frituurolie, naar geavanceerde biodiesel. Die is bestemd voor de scheepvaart en zwaar vrachtvervoer.

Derde fabriek

Om aan de toekomstige vraag naar biodiesel uit afval te voldoen, wil Cargill op zijn Gentse site nog een derde fabriek bouwen. Het zou gaan om een nieuwe installatie voor de raffinage van afvalolie. De investering daarvan zou hoger liggen dan die voor de pas geopende fabriek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.