© if © if

Cateraar Philippe (29) kookt alleen voor 120 man op eerste pop-upweekend

Jonge chef Philippe Van Leemputten en de nieuwe evenementenruimte Bonhommes in Meigem werken samen aan een eerste pop-up. Vrijdagavond 9 juni en zondagmiddag 11 juni kookt de cateraar twee keer voor zestig man. Een mix aan unieke sharinggerechten in een Zuiderse setting. “Mijn favoriet? De langoustine. Zelfs al hebben mensen er tien gegeten, ze willen er altijd eentje bij.”

Na jaren aan de slag geweest te zijn in diverse gastronomische restaurants, startte Philippe zijn eigen zaak Effort Catering in Sint-Martens-Latem. “De bedoeling is hoge kwaliteitskeuken te brengen”, zegt Philippe. “Ik heb een volledige keuken die ik kan meenemen op verplaatsing. Op elke locatie met elektriciteit en water kunnen we ons ding doen.”

“Momenteel werk ik alleen. Als chef-kok, zaakvoerder, zelfs als pr-man”, lacht Philippe. “Gelukkig kan ik rekenen op veel vrienden en ex-collega’s die me bijstaan. Ik kwam in contact met de mensen van Bonhommes, die ook net begonnen zijn met hun onderneming. Met deze pop-up willen we elkaar wat naambekendheid geven. Bonhommes ligt wat uit de weg, maar het is een immens mooie locatie, met Ibiza-Moroccan vibes.”

Openingsavond volzet

De samenwerking werpt vruchten af, want de openingsavond op vrijdag 9 juni is volzet. Zondagnamiddag zijn er nog beperkte plaatsen vrij. “Alles is berekend op 120 man”, zegt Philippe. “Om het werkbaar te houden ben ik gegaan voor een sharingmenu, waar iedereen tapasgewijs allerlei gerechten kan proberen. Dat zal gebeuren in een gezellige, losse sfeer. Voor het wijnmenu werk ik samen met Lambrechts Wijnen uit Sint-Martens-Latem, die de wijnkaart specifiek op de gerechten heeft afgesteld.”

Philippe heeft er alvast zin in. “Het is mijn eerste pop-up, dus afwachten wat het geeft. Maar ik heb al veel positieve respons, en al wat aanbiedingen van andere locaties die met me willen samenwerken. Ik ben heel content dat ik ermee begonnen ben. Ik zou zeggen, kom allemaal af.”

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  02/10/2023
  Terra Endura
  Lievegem
 • BV
  02/10/2023
  Kine Circle
  Erembodegem
 • BV
  02/10/2023
  Keepitclean
  Herdersem

Meer over Horeca