Nieuws Oost-Vlaanderen CEO’s North Sea Port bekroond voor geslaagde fusie

CEO’s North Sea Port bekroond voor geslaagde fusie

CEO’s North Sea Port bekroond voor geslaagde fusie

GENT – Geen Havenman of -vrouw dit jaar, maar een Havenduo: voor het eerst gaat de titel naar twee personen. Jan Lagasse en Daan Schalck speelden een belangrijke rol in de fusiegesprekken die hebben geleid tot North Sea Port. De grensoverschrijdende fusiehaven sturen ze nu samen aan.

De titel van Havenman/vrouw van het Jaar werd op vrijdag 22 juni in Terneuzen uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de openingsreceptie van de Zeeuwse Havendagen die dit weekend plaatsvonden.

De jury pakt dit jaar uit met een primeur door de titel aan een duo uit te reiken. Jan Lagasse en Daan Schalck, de CEO’s van North Sea Port, worden bekroond voor de inspanningen die ze leverden om de fusiehaven mogelijk te maken. De fusieovereenkomst werd op 8 december 2017 getekend. “Er ging een heel proces aan vooraf”, vertelt Daan Schalck, op dat moment CEO van Havenbedrijf Gent.

Neuzen in dezelfde richting

Daan Schalck: “We hebben er meer dan een jaar heel hard aan gewerkt. De tijd was ons gunstig gezind. De neuzen stonden steeds in dezelfde richting, zowel bij Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent als in het bedrijfsleven. Het kiezen van de naam North Sea Port was niet zo moeilijk. Die moest ambitie uitstralen, wereldwijd herkenbaar zijn en representatief zijn voor zowel Vlaanderen als Nederland. De Noordzee is dé verbindende factor van onze twee landen.”

Steile toekomstambities

Het havengebied van North Sea Port is 60 kilometer lang en loopt van Vlissingen over Terneuzen tot Gent. Er zijn 525 bedrijven actief, waar 98.000 mensen de kost verdienen. In de toekomst kan het nog beter, aldus Jan Lagasse, de voormalige CEO van Zeeland Seaports

Jan Lagasse: “Door de fusie staan we in één klap in de Europese top-10 van zeehavens. We hebben nog 1.000 hectare uit te geven grond liggen. Daarvoor mikken we op investeerders die een hoge toegevoegde waarde en duurzame werkgelegenheid creëren. We gaan voor 100.000 jobs. De baseline van ons logo is ‘Together. Smarter.’. De nadruk ligt op dan ook op innovatie en samenwerking: niet alleen tussen de Nederlandse en Belgische partners, maar tussen alle spelers in het nieuwe havengebied.”

Traditie van 26 jaar

De selectie van de Havenman/vrouw van het Jaar lag in handen van een verkiezingscollege onder voorzitterschap van Jan Lonink. De titel wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de uitbouw van de haven. Dit jaar is het al de 26ste keer dat er een Havenman/vrouw van het Jaar gekozen wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.