Nieuws Oost-Vlaanderen Chaintec neemt EngiPro over

Chaintec neemt EngiPro over

Chaintec neemt EngiPro over

chaintec-300x276Chaintec Group uit Waasmunster, dat gespecialiseerd is in het outsourcen van technische profielen, neemt engineeringbureau EngiPro uit Edingen over. De combinatie van de 28 projectingenieurs van EngiPro en het team van 117 gespecialiseerde techniekers en werkvoorbereiders van Chaintec Operational Solutions, zorgt ervoor dat Chaintec Group technische oplossingen op alle niveaus kan aanbieden.

Chaintec Operational Solutions biedt ervaren technische specialisten A1 en A2 (techniekers en werkvoorbereiders) voor onderhoud en herstellingen van machines en installaties in tal van kleine en grote bedrijven. Klanten zijn onder meer Johnson Controls uit Assenede dat autozetels maakt voor Volvo, Coca-Cola, BASF, Euroports, DuPont, Alpro, Tiense Suiker, Colruyt, Tessenderlo Chemie en ASCO.
Al sinds de oprichting in 2004 groeit Chaintec Group van gedelegeerd bestuurder Mario Delemarre en CFO Ariane Pourveur met indrukwekkende cijfers. “Ook dit jaar stijgt onze omzet met 35% tot 8,5 miljoen euro”, zegt Mario Delemarre. “Goed geschoolde en ondernemende technici die gecompliceerde problemen kunnen oplossen zijn witte raven op de arbeidsmarkt. Chaintec levert geen handen, maar brains met handen. Dat is zeker een pijler van ons succes. Ook niet onbelangrijk is dat wij met onze klanten zoveel mogelijk een partnerschap op lange termijn uitbouwen. Zo kennen wij hun machinepark door en door waardoor onze specialisten snel kunnen ingrijpen als dat nodig is. Nog een voordeel voor onze klanten zijn de flexibele werktijden van ons personeel. Wij besteden veel aandacht aan de screening van onze medewerkers, want we willen technische experts met een sterke persoonlijkheid. Mini-ondernemers, zeg maar. Het resultaat is dat er weinig personeelsverloop is en onze techniekers alle kansen benutten om te groeien binnen ons bedrijf.”

Al bijna vier jaar werkt Chaintec intensief samen met EngiPro uit Edingen. EngiPro detacheert industriële en burgerlijke ingenieurs die technische assistentie verlenen bij multi-disciplinaire projecten. Klanten zijn onder meer Audi, Fluxys, Tereos, Elia, Arcelor, Dossche Mills, Barry Callebaut, Unilin, Geldof, Cargill en FrieslandCampina. “Ook EngiPro ziet zijn omzet dit jaar stijgen met 10% tot 3,3 miljoen euro. De manier waarop de twee bedrijven werken, is erg gelijkaardig, wat een vlotte overname garandeert. Samen vormen Chaintec en EngiPro het nieuwe Chaintec Group en kunnen we oplossingen op maat bieden van A2 tot het hoogste niveau. De mogelijkheden tot synergieën zijn enorm”, zegt Mario Delemarre. “Het is onze ambitie om een mooi bedrijf met een goede reputatie in de markt te zetten. We willen volgend jaar onze gezamenlijke omzet zien groeien van 11,8 naar 14 miljoen euro. Chaintec Group kijkt ook over de grenzen. We bekijken samen met Coca-Cola om preferred partner te worden in de Benelux en we werken voor het Mechelse Wimble (bekend van Pringles) in Polen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.