Nieuws Oost-Vlaanderen Changeconsultants B21 en DynamICK slaan de handen in elkaar

Changeconsultants B21 en DynamICK slaan de handen in elkaar

Changeconsultants B21 en DynamICK slaan de handen in elkaar

OUDENAARDE/DE PINTE – Magali Bleuzé van B21 en Peter Dick van DynamICK ontmoetten elkaar voor het eerst eind 2020 tijdens een Online Open Coffee Break. Getriggerd door elkaars pitch raakten ze aan de praat. Snel bleken niet alleen hun persoonlijkheden goed te matchen, ze hebben ook een gelijkaardig professioneel pad afgelegd. Hun gezamenlijke passie? Veranderingsmanagement. Onder de naam “Fusies en Overnames” adviseren en begeleiden ze organisaties in het integratietraject bij een overname of fusie.

De Oudenaardse Magali Bleuzé is gedreven om mensen te laten groeien. Met succes heeft ze als change- en peoplemanager spannende verandertrajecten begeleid in diverse sectoren. Als gecertificeerde coach voelt ze aan waar knelpunten zitten en waar je dient te nudgen om mensen in beweging te zetten. Ze is niet bang om out-of-the-box te denken om duurzame oplossingen te behalen. Magali focust zich vooral op de menselijke kant van verandering. “Mensen die echt samenwerken en een hecht team vormen, verzetten bergen”, aldus Magli.

Peter Dick, uit De Pinte, heeft dan weer een stevige financiële achtergrond in diverse sectoren en heel wat expertise in organizational design en change projecten. Je kan hem best omschrijven als de visionair/strateeg die met een helicoptervisie beide organisaties onder de loep neemt om één efficiënte organisatie neer te zetten. Zijn aanpak is resultaatgericht, creatief vernieuwend én uitermate mensgericht.

Beide ondernemers besloten de handen in elkaar te slaan om elkaars aanbod te versterken. Resultaat is het nieuwe gezamenlijk concept “Fusies en Overnames”.

Integratieplan voor overnames en fusies

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 84% van de overnames falen. Beoogde commerciële synergieën en financiële doelstellingen worden vaak niet gehaald. De negatieve impact kan groot zijn. Denk aan de kostbare tijd die men heeft geïnvesteerd, de financiële aderlating, imagoschade of personeelsverloop. “Vaak wordt tijdens integratietrajecten quasi uitsluitend aandacht besteed aan de financiële en commerciële aspecten. Uiteraard zijn deze belangrijk. Ervaring leert ons echter dat focus op de zogenaamde zachte aspecten als bedrijfscultuur, leiderschap, medewerkers, … minstens zo belangrijk is”, aldus Peter.

“Fusies en Overnames” begeleidt organisaties in het uitwerken en implementeren van een integratieplan bij overnames en fusies. Ze verzoenen ‘the best of both worlds’ met de ambitieuze toekomststrategie van de nieuwe organisatie.

Culturele match

Magali: “Idealiter voeren bedrijven niet alleen een financiële due diligence, maar houden ze ook een culturele due diligence. Zo kunnen ze nagaan of beide bedrijven ook cultureel en qua normen en waarden goed bij elkaar passen. Organisaties die hiervoor op ons beroep doen hebben meer dan een streepje voor. Want op die manier kunnen we de verschillen in kaart brengen, de gewenste ‘to be’ vastleggen en de communicatie en het integratietraject daarop afstemmen.”

45 jaar ervaring

Samen hebben Magali en Peter ruim 45 jaar evidence based ervaring in change implementatie-trajecten in diverse sectoren en types van organisaties. Ze combineren een multidisciplinaire benadering – Human Capital, Communicatie, Finance & Administration, Organisatiedesign, Tools, Processen, … – met een pragmatische aanpak. Dit alles ondersteunen ze door een grote dosis gezond boerenverstand. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat hun ondersteuning tijdens integratietrajecten bij fusies en overnames het verschil zal maken tussen slagen of mislukken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.