Nieuws Oost-Vlaanderen Chocolade van Callebaut in 3D-geprinte desserts

Chocolade van Callebaut in 3D-geprinte desserts

Chocolade van Callebaut in 3D-geprinte desserts

12961320_2149945088477859_7667834554908930377_o-1-906x906Food Ink toont op een wereldtournee in steden in heel de wereld hoe het mogelijk is om met ingrediënten die 3D-geprint worden culinaire topkwaliteit te leveren.

Wat het restaurant uniek maakt, is inderdaad dat alles er 3D-geprint is: stoelen, tafels, bestek én het geserveerde eten.

Voor de 3D-geprinte desserts koos het restaurant voor de iconische 811-lijn van donkere Belgische chocolade van Callebaut uit Wieze. Die wordt verwerkt en geprint door de byFlow 3D-printers, en opent een heel nieuwe chocoladewereld vol mogelijkheden.

3D-printing is overal: de voorbije jaren dook de technologie op in verschillende segmenten van de samenleving. We zagen nieuwe initiatieven in de mode-industrie, in de designwereld en in de gastronomie. Food Ink bundelt alles nu samen in één uniek concept: het allereerste ‘3D-printing’-restaurant dat als pop-up de wereld rond gaat. De tour werd afgetrapt in de Old Treman Brewery, de hotspot in het hart van de creative scene van Londen, te midden van drukbezochte galerijen, hippe cafés, restaurants en innovatieve startups.

Door gebruik te maken van de beste materialen en ingrediënten, kan het restaurant topgerechten printen vanuit het niets, een revolutie in de haute cuisine. Food Ink werkt voor het project samen met byFlow, de uitvinder van ‘s werelds eerste draagbare multi-materialen 3D-printer. “We zijn blij om deel uit te maken van dit unieke verhaal. Dit partnership is een ideale manier om de vele mogelijkheden van 3D-printing te tonen in een omgeving waar mensen dat het minst verwachten: de restaurantkeuken”, zegt Frits Hoff, van byFlow.

Voor zijn desserts keek Food Ink naar Callebaut, en meer bepaald naar zijn vermaarde 811-lijn van Finest Belgian Chocolate met hoge werkbaarheid.  Voor Callebaut was het een unieke kans om deel uit te maken van een project dat de toekomst van chocolade vormgeeft. Pascale Meulemeester, Vice President van Global Gourmet: “Het is een grote eer om deel uit te maken van dit event en mee te werken aan dit innovatieve project. Dit is een extra bewijs dat Callebauts Finest Belgian Chocolate nog altijd de voorkeur wegdraagt van chefs over de hele wereld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.