Christine en Erik vieren binnenkort de dertigste verjaardag van Cher. Foto: svov Christine en Erik vieren binnenkort de dertigste verjaardag van Cher. Foto: svov

Chocolaterie Cher tweede keer op rij in Gault&Millau: “Plannen extraatje voor onze dertigste verjaardag”

Chocolaterie Cher in de Turfputstraat in Berlare is voor het tweede jaar op een rij opgenomen in de prestigieuze Gault&Millau voor chocolatiers. En dat is een mooi verjaardagscadeau want de zaak bestaat dertig jaar.

Erik Vande Meirssche (64) en zijn vrouw Christine Van Malderen (62) zijn in de wolken. Voor de tweede keer staat Cher in de Gault&Millau. “Deze keer met een paar andere pralines erbij, die met pompelmoes en speculoos en die met citroenmascarpone”, zegt Erik fier. “We blijven constant vernieuwen en zoeken naar lekkere combinaties en dus is dit na de verrassing vorig jaar voor ons de bevestiging.” (Lees verder onder de foto)

Foto: svov
Foto: svov

In 1993 ontstond Cher, nadat Erik zich omschoolde van boekhouder tot chocolatier. Sindsdien is de zaak enkel gegroeid en beleefden Erik en zijn vrouw het ene topmoment na het andere. Zo stonden ze voor ons land op de Wereldexpo’s in Shanghai en Milaan. In eigen land scoorde de chocolatier met zijn Specials, pralines met speciale smaken. Ze vielen zo goed in de smaak dat ze vorig jaar werden opgemerkt door de inspecteurs van Gault&Millau. (Lees verder onder de foto)

Foto: svov
Foto: svov

“Door de opname in de gids hebben we extra klanten aangetrokken”, zegt Erik. “Ze komen uit alle hoeken van ons land om de Specials te proeven, maar we blijven natuurlijk ook gekend voor onze holle figuren en de andere meer traditionele pralines. We proberen iedereen te verwennen, daarom stoppen we nu een foldertje in ieder doosje zodat de mensen weten welke praline welke vulling heeft. En we stoppen dezelfde vulling in dezelfde pralinevorm.”

Voor de dertigste verjaardag hebben Erik en de Cherfamilie nog een grote verrassing in petto. “We werken aan een uniek doosje met exclusieve smaken”, zegt hij. “Meer kan ik daarover nog niet kwijt.”

Foto: svov
Foto: svov

Lees ook

Meest gelezen in Oost-Vlaanderen

 • BV
  01/12/2023
  Agv Technics
  Eeklo
 • BV
  01/12/2023
  Bold Consult
  Sint
 • BV
  01/12/2023
  Parmentier Consulting
  Mariakerke(gent)

Meer over Voeding