Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Chocolatier Anton Van de Maele opent gloednieuwe winkel: “Ook Wout Bru is klant”
Oost-Vlaanderen

Chocolatier Anton Van de Maele opent gloednieuwe winkel: “Ook Wout Bru is klant”

Chocolatier Anton Van de Maele in zijn nieuwe zaak. Foto Brent Saey

DENDERHOUTEM – De jonge chocolatier Anton Van de Maele (27) is dinsdag van start gegaan in zijn nieuwe chocoladewinkel in de Nieuwstraat in Denderhoutem (Haaltert). Door de groei van zijn zaak was een grotere locatie nodig.

In 2017 begon de toen 22-jarige chocolatier van opleiding met zijn eigen zaak in Denderhoutem. “Na mijn opleiding aan KTA De Ledebaan in Aalst ben ik eerst beginnen te werken in een bakkerij. Na een tijdje had ik door dat dit niet echt iets voor mij was. Mijn vader stelde uiteindelijk voor om zelfstandig chocolatier te worden en daarvoor mocht ik de garageruimte van mijn ouders ombouwen tot winkel.”

Na drie maanden won Anton een wedstrijd van chocoladeleverancier Barry Callebaut uit Wieze, waardoor hij al vlug zijn pralines mocht promoten op Tomorrowland. Dat leverde hem geen windeieren op want nu vijf jaar later zit de wind in de zeilen en is de zaak enorm gegroeid. Daarvoor moest hij uitwijken naar een andere locatie. “Het was belangrijk dat ik in Denderhoutem zelf kon blijven. Toen mijn buurman zijn huis verkocht, vroeg hij of ik geen interesse had. Na een tijdje twijfelen heb ik dan toch beslist om op het aanbod in te gaan”, zegt Anton.

Wout Bru

Het huis naast dat van zijn ouders werd anderhalf jaar geleden met de grond gelijk gemaakt en een nieuwbouw kwam in de plaats. “In de nieuwe winkel kunnen we een grotere productie aan. Ik vind het ook belangrijk dat klanten er ons aan het werk kunnen zien. De voormalige winkel in de garage van mijn ouders blijft ook nog bestaan voor bestellingen.”

Meer klanten betekent meer werk. Daarom werkt Anton nu samen met drie personeelsleden. “Sinds anderhalf jaar lever ik ook pralines aan Wout Bru in restaurant La Bru’sserie in het hotel van Marc Coucke in Durbuy. Ik had hem via een nonkel eens een doosje pralines bezorgd om te proeven en mijn kaartje erbij gestoken. Ik had nooit verwacht dat hij mij zou contacteren, maar na zes maanden belde hij mij persoonlijk op om te vragen of ik met hem wou samenwerken”, gaat Anton verder.

Dromen

De jonge ondernemer en chocolatier hoopthoopt in de toekomst nog veel nieuwe dingen te mogen maken en te verbeteren. Naast vijf opeenvolgende Gault Millau-vermeldingen wil hij zich in de toekomst nog meer focussen op restaurants en hotels. Ook meedoen aan de World Chocolate Masters en chocolatier van het jaar worden in Gault Millau is een droom van Anton.

“Toch wil ik ook mijn lokale klanten zeker niet uit het oog verliezen. Voor hen hebben we altijd een mooi en betaalbaar aanbod”, klinkt het. “In mijn nieuwe zaak ben ik ook van plan om enkele keren per jaar workshops te organiseren rond periodes als Pasen en Valentijn.”