Nieuws Oost-Vlaanderen Chris De Hollander begint tweede mandaat als voorzitter Voka Oost-Vlaanderen

Chris De Hollander begint tweede mandaat als voorzitter Voka Oost-Vlaanderen

Chris De Hollander begint tweede mandaat als voorzitter Voka Oost-Vlaanderen

chrisdehollanderOp 23 mei gaven de leden van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen aan Chris De Hollander het vertrouwen voor een tweede mandaat als voorzitter. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse statutaire algemene vergadering, in aanwezigheid van keynotespreker en financieminister Johan Van Overtveldt.

In 2016 zal de organisatie – voor het eerst in haar bestaan – 3000 leden tellen. Hiermee is zij voor het tweede jaar op rij de snelst groeiende Voka-entiteit. Voka Oost-Vlaanderen zal in de komende jaren harder en scherper inzetten op thema’s als infrastructuur & mobiliteit, fiscaliteit en arbeidsmarkt. “Dit zijn nu eenmaal factoren waar het succes van onze bedrijven en bijgevolg ook van onze welvaart van afhangt”, zegt De Hollander.

Chris De Hollander (59) is in het dagelijkse leven managing director van Stora Enso Langerbrugge NV, de wereldvermaarde producent van krantenpapier in de Genste haven. Sinds 2013 is hij tevens voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Dat mandaat werd nu door de algemene ledenvergadering met applaus voor drie jaar verlengd. Dat is meteen de maximumtermijn die de voorzitter van Voka Oost-Vlaanderen kan aanblijven. De geboren West-Vlaming wist zich sinds 2007 snel en goed te integreren in de Oost-Vlaamse bedrijvengemeenschap. Waarnemers typeren hem als “een bevlogen ondernemer, charismatisch, open van geest, een doener met een internationale blik”.

Tijdens het jaarfeest blikte Chris De Hollander terug op zijn eerste termijn als voorzitter. Hij wees op het strikt ongebonden karakter, de bereikbaarheid voor de ondernemer en de geloofwaardigheid en impact van Voka.

Onder zijn voorzitterschap liet Voka Oost-Vlaanderen sinds 2013 een opmerkelijke groei optekenen. Dat gebeurde in een overigens uitstekende samenwerking met directie en medewerkers. Gedelegeerd bestuurder Geert Moerman merkt op: “Voor het eerst in haar geschiedenis zal de organisatie 3000 leden tellen. Die zijn samen goed voor 2/3 van de toegevoegde waarde en tewerkstelling in de provincie. Voka Oost-Vlaanderen is hiermee niet alleen een hoogst representatieve bedrijvenorganisatie maar sinds twee jaar ook de snelst groeiende van de 7 Kamers van Koophandel in Vlaanderen.”

De opening van het nieuwe Gentse Voka-hoofdkwartier – de Voka Box – en de integratie van de vereniging van Gentse havenbedrijven VeGHO met Voka Oost-Vlaanderen zorgden telkens voor een boost in de werking. Met de Voka Box trad de Kamer van Koophandel, na een verblijf van 50 jaar in de Lieven Bauwensbuilding, uit de anonimiteit. Tegelijk werd voor het eerst ook echt connectie gemaakt met de bruisende scene van startups in Gent en in Oost-Vlaanderen. Sinds 3 jaar verzamelde Voka Oost-Vlaanderen meer dan 350 jonge ondernemingen in het BRYO-netwerk. Met de Breakfastclub en Founding Fools blijven de innovatieve projecten rond jong en startend ondernemerschap trouwens verder opborrelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.