Nieuws Oost-Vlaanderen Christeyns op overnamekoers in Scandinavië

Christeyns op overnamekoers in Scandinavië

Christeyns op overnamekoers in Scandinavië

Het Gentse familiebedrijf Christeyns neemt de wasserij-activiteiten van twee plaatselijke spelers op de Scandinavische markt over. “Enerzijds gaat het om Lilleborg van de Noorse groep Orkla, anderzijds nemen we de klanten van Novadan uit Denemarken over”, verduidelijkt Peter Bauwens, vicepresident Laundry Technology Europe bij Christeyns.

Lilleborg verkoopt chemicaliën, doseerapparatuur en andere producten aan professionele wasserijen in heel Noorwegen. “Wij beseften dat het zonder een internationale partner te moeilijk zou zijn om onze klanten de beste professionele wasserij-oplossingen te bieden”, aldus Petter Hellman, ceo van Lilleborg. “Een overname door Christeyns is de beste keuze voor de toekomst van het bedrijf. We zijn er zeker van dat dit, in combinatie met onze marktpositie, een goede oplossing is voor onze klanten en werknemers.” Het volledige team van Lilleborg blijft na de overname aan de slag. Novadan is dan weer een Deense leverancier van hoogstaande reinigings- en hygiëneoplossingen. Beide overnames zullen in het vroege najaar zijn afgerond.

Samen met de overname van het Zweedse Vic Kemi vorig jaar, verstevigt Christeyns zijn positie in Scandinavië nog verder en toont het de bereidheid om in die markt te investeren. “Als marktleider in Europa kunnen we aan Scandinavische industriële wasserijen een unieke combinatie van innovatieve producten, uitmuntende dienstverlening en praktijkgerichte ondersteuning bieden”, besluit Peter Bauwens.

Christeyns is een Gents familiebedrijf dat van een kleine zeepfabrikant in 1946 tot een gereputeerde speler op de internationale chemiemarkt is uitgegroeid. De laatste twintig jaar steeg de omzet van de detergentengroep met gemiddeld 17 procent per jaar. Ook het aantal medewerkers nam navenant toe. Ruim 850 medewerkers, verspreid over meer dan 25 vestigingen, zorgden in 2016 voor een omzet van zo’n 300 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.