Nieuws Oost-Vlaanderen CMAST investeert in AcademicLabs

CMAST investeert in AcademicLabs

CMAST investeert in AcademicLabs

CMAST, het projectmanagement en consultancybedrijf uit Temse, is als investeerder in de Gentse start-up AcademicLabs gestapt. “Deze investering past in onze visie omtrent het opzetten van strategische innovatieve samenwerkingen”, verduidelijkt Glenn Van Dael, oprichter en ceo van CMAST.

AcademicLabs werd opgericht door Arne Smolders, een jonge ondernemer uit het Gentse. Het gaat om een online matchmakingplatform voor onderzoekteams- en groepen, die op zoek zijn naar partners en/of faciliteiten voor hun onderzoek. “Dat platform kan voor ons als ondersteunende tool worden ingeschakeld”, legt Glenn Van Dael uit. “Daarnaast vormt het een mogelijke bouwsteen in een breder CMAST-platform dat in ‘Virtuele Innovatie Incubatie’ kan worden ingezet. Naast het matchmaking van onderzoeksgroepen kunnen verder nog aspecten omtrent virtuele partnerships, R&D-financieringsmogelijkheden en Innovation Lab services worden geïntegreerd.”

CMAST wil bijdragen tot de creatie en ontwikkeling van innovatieve gezondheidsoplossingen. “Met onze expertise in projectmanagement en consultancy, willen we ervoor zorgen dat deze oplossingen versneld hun weg naar de gemeenschap vinden. Alle bedrijven, universiteiten, start-ups, enzoverder, die tot dergelijk ontwikkelingstraject bijdragen, zijn mogelijke partners voor CMAST”, besluit Glenn Van Dael.

CMAST uit Temse werd in 2008 opgericht en heeft vestigingen in België, Duitsland, Polen en Amerika. Het bedrijf is actief in Healthcare en Life Sciences en telt zo’n 100 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.