Foto Coca Cola

Coca Cola stuurt elektrische vrachtwagens de baan op vanuit fabriek in Gent

GENT - Coca Cola schakelt in totaal 12 elektrische vrachtwagens in om aan haar Gentse klanten te leveren. “We blijven investeren in vermindering van onze CO2-uitstoot op de langere termijn.”

Er rijden al drie Renault e-trucks rond in Gent om drankjes te leveren aan lokale supermarkten, winkels en bedrijven maar nu komen er - zoals in Antwerpen - nog 9 bij. Op die manier wil de Belgische bottelaar jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot besparen.

“Het type elektrische vrachtwagens van Renault Trucks dat door Coca-Cola gekozen werd, kan dagelijks een afstand afleggen van ongeveer 200 kilometer, wat ruim voldoende is om ongeveer 40 procent van de huidige leveringsroutes van onze Gentse site elektrisch te doen”, aldus An Vermeulen van Coca Cola.

“Voor elke vrachtwagen is dan ook een laadpaal voorzien op de site waarmee ze ‘s nachts opgeladen kunnen worden. Deze laadpalen worden uitsluitend met 100 procent groene energie bevoorraad, onder meer via eigen energieopwekking op onze site.”

De trucks zijn ook uitgerust met een camerasysteem dat een dode hoek vermijdt, een luidspreker om voetgangers en fietsers te waarschuwen en een gedeeltelijk glazen doorkijkdeur aan de passagierskant voor optimaal zicht.