Nieuws Oost-Vlaanderen Collectief ontslag bij SAS Automotive: Gent wil vechten voor elke job

Collectief ontslag bij SAS Automotive: Gent wil vechten voor elke job

Collectief ontslag bij SAS Automotive: Gent wil vechten voor elke job

00000000000000000sasStad Gent en Havenbedrijf Gent betreuren de aankondiging van het collectief ontslag bij SAS Automotive, toeleverancier van Volvo Cars Gent. De schepenen Mathias De Clercq en Rudy Coddens laten weten dat ze op woensdag 4 mei samen met Vlaams minister Muyters de toestand zullen bespreken.

SAS Automotive, dat als toeleverancier van Volvo dashborden maakt,  kondigde op maandag 2 mei aan dat het zijn activiteiten in Gent op 31 oktober 2016 zal stopzetten. Dat betekent dat een tweehonderdtal medewerkers hun job zullen verliezen.

Meteen legden de arbeiders het werk neer. Het Gentse stadsbestuur en het Havenbedrijf Gent benadrukken dat het in het kader van de wet-Renault aan de directie van SAS Automotive toekomt om haar werknemers correct te informeren, en te begeleiden naar werk en dat ze tevens rekenen op een constructieve dialoog tussen Volvo en de toeleveranciers, zodat de activiteiten in Gent en de bijhorende tewerkstelling zoveel mogelijk gegarandeerd kunnen blijven.

Havenschepen Mathias De Clercq en schepen van werk en armoedebestrijding Rudy Coddens zitten op woensdag 4 mei rond de tafel met minister Muyters om de situatie van de toeleveranciers van Volvo Cars Gent, en de tewerkstellingsproblemen die daaruit voortvloeien, te bespreken.

“Samen met het Havenbedrijf Gent en de VDAB vecht de Stad voor elke job en we zullen samen met de VDAB blijven inzetten op begeleiding  van wie door een collectief ontslag wordt getroffen”, laten de schepenen weten. “Met de verschillende partners bereiden we daarvoor een lokaal Actieplan Werk voor, dat in een aantal opleidings- en toeleidingsmaatregelen op maat zal voorzien. Uiteraard moet het sociaal overleg eerst alle ruimte krijgen. Maar indien het zover komt, willen we klaar staan voor deze werknemers, en hen zo snel mogelijk weer aan de slag krijgen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.