Nieuws Oost-Vlaanderen COLUMN: Fijne uitzonderlijke feestdagen!

COLUMN: Fijne uitzonderlijke feestdagen!

COLUMN: Fijne uitzonderlijke feestdagen!

Het einde van een rampzalig jaar komt dichterbij en laat ons allemaal toegeven: we zijn blij dat het voorbij zal zijn. We stevenen af op de meest bijzondere en ongewone feestperiode die ik tot nu toe mocht meemaken. Toch wens ik jullie in naam van Made in Oost-Vlaanderen een wonderlijke eindejaarsperiode toe!

Kerstmis en Nieuwjaar in tijden van Corona. Ik moet zeggen: het heeft zo zijn voor- en nadelen. Helaas is er geen uitgebreid en gezellig kerstdiner met heel de familie dit jaar. Geen heerlijke wintervakantie in de Franse Alpen om even alle zorgen van thuis te vergeten. Geen grootse plannen voor een onvergetelijk feestje met vrienden op oudejaarsavond. Anderzijds hoeven we ook niet vroeg uit bed op nieuwjaarsdag om ons te haasten naar familiefeest 1, waarna we volgens een strikt tijdsschema toch ook het dessert van familiefeest 2 hopen mee te pikken. We hoeven geen geld uit te geven aan een dure, glinsterende outfit (al moet ik toegeven dat ik dat toch gedaan heb). En er zijn geen discussies over wie BOB is want de weg van de living naar de slaapkamer moet nog net lukken zonder ongevallen.

Ook in ondernemersland zijn er twee kanten aan deze uitzonderlijke Kerst. Waar het gouden zaakjes betekent voor de ene, zien anderen enkel zwarte sneeuw. Terwijl de horecazaken en event organisatoren heel wat inkomsten aan hun neus voorbij zien gaan, moeten traiteurs en slagers de klok rond werken om alle bestellingen tijdig klaar te krijgen. Gourmet toestellen verkopen vermoedelijk nog beter dan andere jaren, om nog maar te zwijgen van de extra inkomsten die bedrijven als ZOOM dit jaar genereren dankzij de digitale nieuwjaarsdrinks.

Hoop voor 2021

Ik probeer vooral hoopvol te kijken naar 2021. We hebben lang genoeg binnen gezeten en ons leven op zijn kop laten zetten door dat vervelende virus. Laten we nu maar massaal dat vaccin innemen en ons nog even heel strikt aan de regels houden in de hoop dat we het beest zo kunnen verdrijven. Alleen samen kunnen we een einde maken aan dit hele circus en terug ondernemen op de manier dat we dat het liefste doen: dicht bij de mensen en zonder beperkingen!

Bij deze wens ik jullie ondernemers allemaal een deugddoende en meer dan ooit verdiende vakantie toe! Maak er een gezellig tijd van in het bijzijn van jullie gezin of knuffelcontact en vier vooral kleinschalig, zodat we volgend jaar terug op de goede oude manier de feestdagen kunnen beleven! Tot volgend jaar!

Reageer op dit bericht

Sector

  Gerelateerde berichten

  Sector

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.