Pureto breidt uit Gilles en Gaétan Vandegehuchte.

Comfortfoodconcept Pureto opent vestigingen in Brugge en Leuven

Het Gentse horecaconcept Pureto, dat comfortfood serveert met puree als basis, opent dit jaar twee nieuwe vestigingen in Brugge en Leuven. De uitbreiding volgt op de succesvolle lancering van een eerste vaste locatie in de Gentse Walpoortstraat in 2024.

Pureto werd opgericht in 2023 door broers Gilles en Gaétan Vandegehuchte. Wat begon met een foodtruck, groeide uit tot een horecaconcept dat inzet op plantaardige puree als basis voor een modulair aanbod van bowls met zowel vlees- als veganopties. De vestiging in Gent draaide in de eerste twee maanden een omzet van meer dan 400.000 euro en realiseerde een EBITDA-marge van meer dan 40%. Die cijfers vormen de basis voor het expansiemodel, dat inzet op een schaalbare en efficiënte werking met beperkte personeelsbezetting.

Nu openen de broers ook vestigingen in Brugge en Leuven. Naast de uitbreiding met nieuwe locaties blijft Pureto actief met foodtrucks op festivals zoals Pukkelpop en Paradise City. Het aanbod wordt verder verfijnd met seizoensbowls en kindermenu’s.

Lees ook: Gilles en Gaétan zijn ‘Starter van het Jaar’ dankzij de puree van hun moeke: “Met haar zegen hebben we het recept een update gegeven”

Ook op digitaal vlak bouwt het merk verder: Pureto zet in op menu engineering software, digitale besteloplossingen en duurzame verpakkingen. Op sociale media behaalt het merk intussen drie miljoen maandelijkse views via TikTok en Instagram.

Om de groei te ondersteunen, lanceert Pureto een crowdlendingcampagne via het Belgische platform Winwinner. Daarmee mikt het op extra financiering voor de opening van de nieuwe vestigingen en verdere ontwikkeling van het concept.

In 2024 werd Pureto bekroond tot Starter van het Jaar door ondernemersorganisatie Unizo.