Nieuws Oost-Vlaanderen Coöperatieve vennootschap Livinvest organiseert op 4 juni startevent

Coöperatieve vennootschap Livinvest organiseert op 4 juni startevent

Coöperatieve vennootschap Livinvest organiseert op 4 juni startevent

koenVanuit de bezorgdheid dat niet alle personen met een beperking die verzorging en begeleiding krijgen bij zorgcentrum Zonnehoeve Living+ in Eke, richtten de vzw’s rond het het zorgcentrum de coöperatieve Livinvest op.

“Eigenlijk zijn we voor minstens 30 van onze 157 bewoners permanent op zoek naar een studio of geschikte woongelegenheid op de private huurmarkt”, zegt directrice Martine Boxstaele.  “Maar het aanbod is niet groot en het vinden van een studio die volledig is aangepast aan de noden van een persoon met een beperking is eigenlijk zoeken naar een speld in een hooiberg.  Daarom hebben we voor een creatieve oplossing  gekozen: de coöperatieve vennootschap Livinvest, waarvoor we 157 aandeelhouders zoeken die elk 1.000 euro willen bijdragen. Met dat geld willen we aangepaste studio’s kopen en bouwen om die dan aan  sociaal rechtvaardige prijzen te verhuren aan de mensen die begeleiding krijgen van Zonnehoeve|Living+. Zo kan Livinvest zijn steentje bijdragen om het probleem van de wachtlijsten in de zorg te verhelpen.”

Livinvest zoekt 157 aandeelhouders, net zoveel als er mensen met een beperking begeleid
worden door Zonnehoeve|Living+.

“Een aandeelhouder van Livinvest geeft niet zomaar financiële steun, maar doet een
investering in een coöperatieve”, zegt Martine Boxstaele. “Dit geeft de garantie dat het geïnvesteerde kapitaal op de  meest efficiënte manier wordt ingezet om aangepaste studio’s aan te kopen of te bouwen voor mensen met een beperking. De opbrengsten uit de verhuur worden deels uitgekeerd aan de aandeelhouders van Livinvest en deels opnieuw geïnvesteerd in de aankoop en of de bouw  bouw van nieuwe studio’s. Aandeelhouders kunnen rekenen op een rendement van minimum 2% op hun investering.”

In 2014 werd er aan de markt van Gavere een woon(zorg)complex gebouwd, Residentie
Bellevue I. Het complex bestaat uit meer dan 50 assistentieflats. Dit modern project biedt
een hele waaier aan diensten en faciliteiten aan ouder wordende koppels en individuen. Er
is bijvoorbeeld een inwonende zorg-assistent/verpleger, een fitnessruimte,
ontspanningsruimte, activiteiten, kapper, kine,….Los van het gebouw maar geïntegreerd
in het wooncomplex werden ook twee woningen gebouwd. Livinvest cvba
heeft deze twee woningen gekocht.

“We hebben deze locatie niet zomaar gekozen”, geeft Martine Boxstaele nog aan. “Deze ligt namelijk zeer dicht bij de Sint- Rochuswegel in Gavere. In de toekomst willen we hier ook diensten van  Zonnehoeve|Living+ in onderbrengen. De cliënten die in de twee woningen bij de  “Residentie Bellevue I” komen te wonen zouden daardoor, indien nodig, in hun directe
omgeving zorg en ondersteuning tot hun beschikking hebben. Op www.livinvest.be kan iedereen alle informatie opvolgen.  In alle activiteiten en externe communicatie wordt Livinvest ondersteund door haar peter,  Koen De Graeve. Hij zet zich met niet aflatend enthousiasme in voor Livinvest en kan als  een echte ambassadeur van de doelstelling gezien worden.  Livinvest beschikt reeds over een mooie kern aan aandeelhouders, maar in 2015 willen we het streefdoel van 157 aandeelhouders van 1.000  euro behalen (maximaal 5 aandelen per aandeelhouder). Om meer bekendheid en een groter maatschappelijk draagvlak voor Livinvest te creëren organiseren we op 4 juni een startevenement in Gavere.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.