Nieuws Oost-Vlaanderen Corelio Printing valt in handen van CirclePrinters

Corelio Printing valt in handen van CirclePrinters

Corelio Printing valt in handen van CirclePrinters

ERPE-MERE – CirclePrinters is tot een akkoord gekomen met Corelio. Die laatste verkoopt zijn afdeling Corelio Printing aan de leidende Europese grafimediagroep. De overname moet nieuwe kansen creëren voor de rotatiedrukkerij uit Erpe-Mere.

Met een omzet van ruim 50 miljoen euro en bijna 200 werknemers is Corelio Printing een toonaangevende drukkerij in ons land. Het Nederlandse CirclePrinters draait met 500 miljoen euro 10 keer meer omzet. Over de vestigingen in Charleroi, Nederland, Oostenrijk, Finland, Duitsland, Spanje en Hongarije stelt het bedrijf 2.500 mensen tewerk.

Corelio Printing zal nu binnen de printactiviteiten van CirclePrinters in de Benelux worden geïntegreerd. Vanuit Erpe-Mere zal CirclePrinters zich voornamelijk op de Franse markt richten.

“Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de Benelux en op de Franse markt”, zegt Bruno de Cartier, gedelegeerd bestuurder van Corelio. “Wij geloven dat hiermee nieuwe kansen voor het bedrijf worden gecreëerd, die de commerciële slagkracht versterken en die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van de drukactiviteiten in Erpe-Mere.

Nauwere focus

“Met de verkoop van Corelio Printing, die volgt op de eerdere overdracht van Corelio’s resterende media-activiteiten aan Mediahuis in 2017, richt Corelio zich nu op haar kernactiviteiten en op haar rol als meerderheidsaandeelhouder van de succesvolle en groeiende Mediahuis-groep”, vult Bruno de Cartier nog aan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.