Nieuws Oost-Vlaanderen Corona verlaagt drempel voor ondernemers om te praten over uitdagingen 

Corona verlaagt drempel voor ondernemers om te praten over uitdagingen 

Corona verlaagt drempel voor ondernemers om te praten over uitdagingen 

LOCHRISTI –  Connexi, een onafhankelijke community van ondernemers die elkaar helpen in het overwinnen van hun grootste uitdagingen via interactieve, actiegerichte concepten, bestaat vijf jaar. Het platform werd in 2015 opgericht door Bert Vandebuerie, die ernaar streeft om ondernemers die de starterspijnen ontgroeid zijn, samen te brengen en te begeleiden in hun persoonlijke en business uitdagingen. Connexi bracht de afgelopen jaren 300 ondernemers bij elkaar en kende vooral dit jaar een spectaculaire groei van 50%. 

Bert Vandebuerie, de drijvende kracht achter Connexi, was van 2005 tot 2015 bij Xerius verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van (startende) ondernemers. In deze job haalde Bert voornamelijk energie uit het creëren van de juiste, informele omgeving om ondernemers samen te brengen die elkaar vooruit willen helpen. Nadat hij jarenlang anderen had begeleid in het ondernemerschap, zette Bert zelf de stap om ondernemer te worden. In 2015 richtte hij Connexi op, een community die ondernemers samenbrengt om hun grootste uitdagingen te helpen overwinnen door met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Daarbij zet hij sterk in op connecteren op een duurzame manier waardoor een vertrouwde omgeving wordt gecreëerd.

Bert focust met dit platform bovendien specifiek op ondernemers die al enkele jaren op de teller hebben. “Voor starters bestaan er tal van initiatieven vanuit de overheid en andere organisaties maar voor ondernemers die al meer dan vijf jaar bezig zijn, is het aanbod erg mager”, vertelt Bert. “Het is nochtans erg belangrijk dat ondernemers tijdens deze fase ook een klankbord vinden en in een vertrouwd kader hun uitdagingen kunnen delen en leren van collega’s die weten wat het is om een bedrijf te runnen. Wij geloven dat mensen die dezelfde issues en pijn voelen, beter advies kunnen geven.”

Corona heeft ondernemers gestimuleerd om zich open te stellen en hun business én persoonlijke uitdagingen niet langer alleen te proberen tackelen.

Corona verlaagt drempel om uitdagingen te bespreken

In 2020 heeft het platform een spectaculaire groei gekend van 50% in het aantal leden dat deel wilt uitmaken van een on- of offline Connexi klankbordgroep. Bert licht toe: “Een crisis heeft de eigenschap om zaken uit te vergroten, uitdagingen meer dan ooit bloot te leggen en goede en slechte kanten nog scherper te tekenen. Dit heeft de drempel om te praten over persoonlijke en business uitdagingen het afgelopen jaar duidelijk verlaagd. Corona heeft ondernemers gestimuleerd om zich open te stellen en hun business én persoonlijke uitdagingen niet langer alleen te proberen tackelen. Met Connexi slagen we erin om een vertrouwd kader aan te bieden voor die ondernemers die zich willen openstellen om zo efficiënt en duurzaam te groeien.”

Positieve hefboom

De Corona crisis heeft voor de hele samenleving enorme veranderingen teweeggebracht. Ondernemers waren hierop geen uitzondering. Zowel voor de doorgewinterde bedrijfsleider als de starter is het een heel uitdagend jaar geweest waarin creativiteit, positieve mindset en leiderschap cruciaal waren. “Misschien is dat wel de positieve noot van de crisis”, concludeert Bert. “Ondernemers die al enkele jaren bezig zijn en op een cruciaal moment in hun ondernemerschap staan, zien nu meer dan ooit in hoe waardevol het is om een klankbord te hebben. De crisis heeft hen duidelijk gemaakt dat ze niet alles zélf moeten oplossen. Je kan veel efficiënter en duurzamer groeien door openlijk een hulpvraag te stellen en hierop verschillende oplossingen aangereikt te krijgen van collega-bedrijfsleiders.”

Samen deconnecteren

Connexi, gevestigd in Lochristi, brengt ondernemers en bedrijfsleiders samen in meerdaagse sessies omdat het gelooft dat het goed is om af en toe mentaal te deconnecteren. CEO’s van bedrijven zoals Jonas Deprez (Daltix), Aelbrecht Van Damme (The Harbour), Charline Leroi (Autoglass Clinic), Thijs Claes (Daddy Kate), Daan De Wever (Destiny), Tom Bogaert (Only Humans) en Ellen Sano (Yuki) geloven in dit opzet en zijn actief lid van Connexi.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio