Nieuws Oost-Vlaanderen CoScale en Appiness opgenomen in Microsoft Accelerator Program

CoScale en Appiness opgenomen in Microsoft Accelerator Program

CoScale en Appiness opgenomen in Microsoft Accelerator Program

DEJfANH5_400x400Microsoft Accelerator is een globaal programma van Microsoft dat gericht is op beloftevolle IT start-ups. Microsoft biedt hierbij ondersteunende diensten en advies aan, alsook een kantoor in London, om de deelnemende bedrijven te ondersteunen in hun verdere groei. In de laatste ronde werden 8 van de 350 kandidaten weerhouden, waaronder twee Oost-Vlaamse bedrijven: CoScale uit Gent en Appiness uit Aalst.

CoScale is een Gentse startup die monitoringsoftware aanbiedt om de snelheid van webapplicaties en de prestatie van de onderliggende infrastuctuur te meten. “Met behulp van geavanceerde analyses op grote hoeveelheden data kunnen we snel performantieproblemen opsporen en oplossen”, zegt CEO Stijn Polfliet (foto). CoScale richt zich met name op de snel groeiende markt van “cloud” en “container” gebaseerde applicaties, een domein waar ook Microsoft sterk op inzet.

Appiness is het bedrijf van Jonas De Cooman en Michel De Wachter. Zij ontwikkelden de app Spott, die op basis van het geluid de televisieprogramma’s herkent waarnaar mensen kijken, zowel rechtstreeks als uitgesteld. De kijkers kunnen dan op hun smartphone rode bollen zien verschijnen die aanduiden welke producten te koop zijn. Ze krijgen ook het merk te zien en weten meteen ook hoeveel een product kost. Ze worden doorverwezen naar de desbetreffende onlinehsop. Spott speelt in op het gegeven dat wat mensen op televisie zien hen vaak inspireert tot een aankoop. Bekende voorbeelden zijn in dit verband bepaalde jurkjes die door koningin Mathilde of door Kate Middleton werden gedragen en die zich plots mochten verheugen in een enorme stijging van de verkoopcijfers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.