Nieuws Oost-Vlaanderen CoScale vindt met BoxBoat partner in VS

CoScale vindt met BoxBoat partner in VS

CoScale vindt met BoxBoat partner in VS

CoScale, dat zich specialiseert in controlesoftware voor containers en microservices, gaat in zee met het Amerikaanse Boxboat Technologies. Zo wil CoScale bedrijven een beter end-to-end-inzicht in de prestaties van hun Docker-toepassingen geven. Docker is het grootste containersoftwareplatform ter wereld en maakt deel uit van een snel groeiende markt. Het gaat om de eerste Amerikaanse samenwerking voor de Gentse softwarestart-up.

CoScale, dat GIMV, Qbic en PMV als investeerders heeft, richt zich specifiek op het monitoren van containers en microservices op basis van die Docker-technologie. “We hebben een monitoringoplossing ontworpen die gedetailleerde prestatiecijfers van de containers en de applicaties binnen die containers, verzamelt”, vertelt technisch directeur van CoScale Frederick Ryckbosch. “Met behulp van speciaal gebouwde afwijkingsdetectie, kunnen we snel afwijkend gedrag op deze cijfers detecteren.”

BoxBoat Technologies is een premium geautoriseerde Docker consulting partner. Het Amerikaanse bedrijf uit Maryland werkt voor bedrijven en overheidsinstellingen om strategisch advies en een technische implementatiedienst te verschaffen. De geavanceerde mogelijkheden van CoScale voor het monitoren van containers laten de klanten van BoxBoat toe om de implementatie van Docker in de productie te versnellen. Bovendien kan dit met een directe garantie op correcte prestaties. “Als een Docker Ecosystem Technology partner heeft CoScale één van de weinige monitoring tools aangepast voor Docker-toepassingen”, zegt Stijn Polfliet, ceo van CoScale. “We kijken ernaar uit om onze oplossing samen met een sterke partner als BoxBoat op de Amerikaanse markt te brengen.”

Na eerdere partnerships in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, … betekent deze eerste partner in de Verenigde Staten van Amerika een belangrijke stap richting een verdere internationale expansie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.