COVID leidt tot bijzondere samenwerkingen bij Belga Business Center

DEINZE - Bij Belga Business Center in Deinze kunnen bedrijven terecht voor een werkplek of om te vergaderen. Dat kunnen tijdelijke werkplekken zijn, maar ook vaste werkplekken voor startups en kleinere bedrijven. Dat dit tot bijzondere samenwerkingen kan leiden werd onlangs nog maar eens bewezen.

"In onze coworkingspace vind je echt van alles", vertelt Marie Daems, verantwoordelijke van Belga Business Center. "Aan de straatzijde beneden, wat wij hier BBC 2 noemen, zitten Tom en Valerie van het bedrijf Leve De Economie, een coöperatieve onderneming, actief in duurzame jobcreatie voor opdrachten zonder diplomavereiste. In onze kantoren boven hebben we mensen actief in sales, een ingenieursbureau, een architect, een bouwcoördinator, mensen uit IT,…"

"De coworkingspace van was gedurende de ganse periode voor velen onder hen een veilige haven, even weg van thuis in een veilige werkplek", vervolgt Daems. "Vaak konden mensen hun collega’s niet meer ontmoeten, maar hier kregen ze de kans om toch nog steeds mensen te ontmoeten en van gedachten te kunnen wisselen, in een veilige setting. Een echte verademing. Maar deze bijzondere samenwerkingen hebben intussen ook al tot mooie resultaten geleid."

https://www.youtube.com/watch?v=1hMZ7DJnJQs

Tom Vervaeck van het bedrijf Essenga is gespecialiseerd in installaties met zonnepanelen. Toen hij de vraag kreeg om voor het bedrijf Spiromatic; eveneens uit Deinze, een carport met zonnepanelen te ontwerpen en te realiseren, gingen de hersencellen in het Belga Business Center meteen in groep aan het werk. Architect Lieven Tyvaert zorgde voor de volledige vergunningsaanvraag van het dossier. Lard Vanobbergen van watts ON zorgde voor studie, advies en toelevering van energiezuinige en kwalitatieve verlichting in deze carport. Zo werd het project met succes, en mede dankzij de interne steun van Tom’s collega’s in de coworkingspace, gerealiseerd.

“Het eindresultaat is echt de moeite en de vrucht van een zeer natuurlijke manier van samenwerking die hier heerst in onze coworkingspace. Iedereen probeert elkaar vooruit te helpen”, getuigt Marie Daems. “Dit soort ondernemerschap is alvast iets waar we in Deinze trots op kunnen zijn.”