Nieuws Oost-Vlaanderen Creatievelingen kunnen terecht in oude Gentse stadsbibliotheek

Creatievelingen kunnen terecht in oude Gentse stadsbibliotheek

Creatievelingen kunnen terecht in oude Gentse stadsbibliotheek

De ruimtes in de oude stadsbibliotheek aan de Zuid in Gent worden ter beschikking gesteld aan creatievelingen om hun ideeën om te zetten in de praktijk. Het gaat om een tijdelijke invulling van acht maanden, die ingaat vanaf 1 mei. Ondernemende mensen of verenigingen die een tijdelijke plek zoeken om hun nieuwe uitdagingen te verwezenlijken, kunnen zich aanmelden. Voor de uitbating gaat Stad Gent op zoek naar een tijdelijke beheerder.

Met dit initiatief wil Stad Gent een wervelende synergie creëren tussen het bibliotheekgebouw, mede-creatievelingen en inwoners van de stad. De stadsbibliotheek beschikt, dankzij de meerdere verdiepingen, over voldoende plaats voor meerdere projecten en verenigingen. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor het beheer en de invulling van de ruimtes. Stad Gent geeft de voorkeur aan een mix van creatieve, sociale, culturele en economische initiatieven die rekening houden met de historische context van het gebouw. Enkele voorbeelden zijn tentoonstellingen, buurtgebonden initiatieven, co-workingplaatsen, repetitieruimten, jongerenwerking, enzovoort.

“Hoewel dit een uitdaging van formaat is, ben ik er van overtuigd, de Gentenaars kennende, dat deze tijdelijke invulling iets wordt om naar uit te kijken”, zegt Martine De Regge, schepen van Facility Management. Het medebeheer, de betrokkenheid en de creativiteit van de initiatiefnemers staat centraal. Voor de selectie van de projecten zal zowel een plaatsbezoek als speeddate plaatsvinden. Inschrijven kan tot 31 januari door te mailen naar emma.tytgadt@stad.gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.