Nieuws Oost-Vlaanderen CrossCast geeft freelancers duwtje in de rug

CrossCast geeft freelancers duwtje in de rug

CrossCast geeft freelancers duwtje in de rug

CrossCast Talent Pool is een mix tussen een selectie-, communicatie- en uitzendkantoor. “Noem ons maar een datingbureau voor freelancers en bedrijven”, zegt Remi Maddens van CrossCast Talent Pool. Het bedrijf stelt vanuit Gentbrugge en Brussel ongeveer 1.500 freelancers ter beschikking aan klanten zoals Belfius, Barco, Colruyt, Persgroep of USG. Het gaat daarbij zowel om starters als ervaren profielen uit diverse sectoren. “Uit gesprekken met die freelancers werd duidelijk dat prijsbepaling een belangrijke bekommernis blijft. Bepalen hoeveel je waard bent, is nu eenmaal niet evident.”

Op 12 oktober organiseert CrossCast Talent Pool in het kader van de European Freelancers Week de workshop Stevig in je schoenen als freelancer: juiste prijs, sterk contract. Die gaat door in bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge, de thuisbasis van het bedrijf.

Tips and tricks

De workshop is een samenwerking tussen CrossCast Talent Pool, NextConomy, Xerius en Modo-Law. Marleen Deleu, medeoprichter van NextConomy, deelt er haar kennis over het profiel van de Vlaamse freelancer. Evelien Verschroeven, business developer starters bij Xerius, geeft meer uitleg over hoe je als freelancer je prijs bepaalt. Tot slot zal Didier Deneuter, advocaat-vennoot bij Modo Advocaten, de essentiële punten uit het freelancecontract doornemen. Hij deelt ook enkele tips over het strategisch bepalen van overeenkomsten vanuit het standpunt van de freelancer.

CrossCast Talent Pool wil freelancers een klankbord bieden. “Freelancers zijn gesteld op hun vrijheid, maar tegelijk zoeken ze administratief en inhoudelijk wel eens een sparringpartner. Die rol nemen we graag op”, duidt Remi Maddens. Het bedrijf geeft pas een akkoord voor een match wanneer beide partijen zich comfortabel voelen over de voorwaarden van de samenwerking. “We zorgen er vooral voor dat die klik er komt. Daarbij screenen we klant en freelancer grondig. We checken op attitude en voeling met de bedrijfscultuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.