Nieuws Oost-Vlaanderen Crowdlendingcampagne levert Sequesto op 2 dagen tijd €101.500 op

Crowdlendingcampagne levert Sequesto op 2 dagen tijd €101.500 op

Crowdlendingcampagne levert Sequesto op 2 dagen tijd €101.500 op

BEVEREN – Sequesto ontwikkelt een artificial intelligence platform dat de deelname aan tenders – officiële selectieprocedures voor allerhande projecten – optimaliseert en automatiseert. “Ons platform zorgt ervoor dat bedrijven onmiddellijk heel wat tijd en kosten besparen, maar op lange termijn willen we vooral een tool aanbieden die bedrijven helpt om meer business binnen te halen”, vertelt co-founder Patrick Dalvinck. Nu het aantal betalende contracten toeneemt, wil de onderneming investeren in de verdere ontwikkeling en commercialisatie van haar platform. Daarvoor zoekt ze €250.000 via een crowdlendingcampagne bij WinWinner. Na amper twee dagen tijd stond de teller al op €101.500.

Jaarlijks worden er in Europa 2 à 2,5 miljoen tenders uitgeschreven door (middel)grote bedrijven, overheden en de EU. Voor zulke instanties is een tenderprocedure de ideale manier om de juiste partner te vinden voor een bepaald project. De deelnemende partijen zijn doorgaans een pak minder enthousiast. “Per tender kan er immers maar 1 winnaar zijn”, legt Patrick uit. “Als je weet dat er gemiddeld 6 à 10 bedrijven zich inschrijven voor een tender, dan is het geen verrassing dat de inspanningen voor het beantwoorden ervan vaak een maat voor niets zijn.”

De kostprijs voor bedrijven om deel te nemen aan tenderprocedures loopt snel hoog op. Een minimaal uitgeruste tenderdienst kost een bedrijf makkelijk €300.000 à €500.000 euro per jaar. “Om overbodige kosten uit te sparen en om de kans op winst voor bedrijven te vergroten, ontwikkelden we het AI-platform Sequesto”, vertelt co-founder Evrard T’Serstevens. “Daarmee kunnen bedrijven sneller, overzichtelijker en vooral kwalitatiever op tenders antwoorden. Repetitief en tijdsintensief knip- en plakwerk wordt daardoor taboe.”

 

De kracht van artificiële intelligentie

Het founders-duo vat de complexe werking van het Sequesto SaaS-platform als volgt samen: “Ten eerste leest het platform alle bedrijfsinformatie en historische tenderdata in, om de gegevens nadien op te slaan in een centrale, digitale bibliotheek. Ten tweede leest het ook nieuwe tenders in, waarbij de software nagaat welke vragen het team moet beantwoorden, welke acties het moet ondernemen en welke documentatie moet worden toegevoegd.”

Op basis van die informatie kan het team de taken verdelen en meer collega’s inschakelen om actief deel te nemen. “Via artificiële intelligentie reikt het platform per vraag een aantal suggesties aan”, aldus Evrard. “Geen enkel antwoord start nog van een wit blad. Doordat het platform voor heel wat vragen automatisch de meest geschikte antwoordkandidaten voorstelt, wordt bijna al het zoekwerk geëlimineerd en komt er meer tijd vrij om kwalitatieve antwoorden te formuleren.” Sequesto vergroot dus de kans om tenders te winnen én bespaart het deelnemende bedrijf heel wat tijd en geld.

Patrick Dalvinck & Evrard t’Serstevens

Een vliegende start op alle vlakken

Sequesto werd opgericht in augustus 2020, tussen de twee lockdowns door. Die schijnbaar ongelukkige timing neemt niet weg dat de onderneming een vliegende start nam. “Het eerste betalende contract is afgesloten en binnenkort komen er twee betalende klanten bij. Daarnaast zitten er heel wat leads en testgebruikers in de pipeline”, vertelt Patrick.

Sequesto’s marktpotentieel is enorm. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 95% van de bedrijven in de Benelux nog geen gespecialiseerde tenderoplossing heeft. “Als je weet hoeveel tijd en geld bedrijven vaak tevergeefs besteden aan tenderprocedures, vormt de grote interesse in het platform geen verrassing”, legt Patrick uit. “Bovendien is er in Europa geen enkele speler die doet wat Sequesto heeft ontwikkeld.”

De zaakvoerders willen dan ook kort op de bal spelen. Slechts een paar maanden na de oprichting van Sequesto namen ze twee extra personeelsleden in dienst. Zij zullen vooral focussen op de optimalisatie en de verdere ontwikkeling van de applicatie. “We willen zo snel mogelijk een versnelling hoger schakelen in ons groeiverhaal”, besluit Patrick. “De (financiële) steun van VLAIO kregen we al. Daarnaast willen we via WinWinner €250.000 aan groeifinanciering ophalen, de vliegende start van de campagne is alvast veelbelovend.”

Investeren in de crowdlendingcampagne van Sequesto kan nog tot en met 30 mei 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.