Nieuws Oost-Vlaanderen Dag van de landbouw eert ook Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven

Dag van de landbouw eert ook Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven

Dag van de landbouw eert ook Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven

OV_DeCroes_Ottermans__Meldert_600pxlOp zondag 20 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden naar jaarlijkse gewoonte de Dag van de Landbouw. Bijna vijftig bedrijfsleiders nodigen consumenten en hun gezin uit om een bezoek te brengen aan hun land- of tuinbouwbedrijf. Dit jaar is het thema “Het begint bij ons”. Landbouw ligt immers aan de basis van ons voedsel. De Dag van de Landbouw is al meer dan 30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw.

Bij de bijna 50 deelnemende bedrijven, waarvan ook dertien in Oost-Vlaanderen, kunnen consumenten zien hoe het er bij hen dagelijks aan toe gaat. De lijst met deelnemende land- en tuinbouwondernemers in Oost-Vlaanderen en met uitleg over hun activiteiten is te vinden op de site www.dagvandelandbouw.be.  Het aanbod is ook in onze provincie erg gevarieerd.

Bij Marc De Croes en Greta Ottermans in Meldert kunnen bezoekers bijvoorbeeld kennismaken met diverse trekpaarden, en op het akkerbouw- en fruitteeltbedrijf De Seepscherf van Lode Meert in Baardegem kunnen bezoekers kennis maken met seizoensgebonden fruit en zelfs met de nieuwste teelt op het bedrijf: de uit Tibet afkomstige gojibes. Bij Christ Berth en Anita Holvoet in Nokere kunnen de bezoekers kennis maken met liefst 125.000 leghennen die gehuisvest zijn in verrijkte kooien. Stefaan De Ridder en Marleen Op De Beeck van La Vie en Roses in Moorsel laten dan weer zien hoe het eraan toegaat bij een bedrijf dat gezonde tuinrozen kweekt.

De burger is de laatste decennia vervreemd van de moderne landbouw. Een evenement als dit helpt het tij te keren. Iedereen komt vaker met landbouwproducten in contact dan hij zelf denkt. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels, biobrandstoffen en voor recreatiemogelijkheden en landschapsonderhoud.  De Vlaamse land- en tuinbouwsector is heel divers en daarenboven verrassend innovatief. Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit jaarlijkse evenement op de derde zondag van september. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. Sommige deelnemende bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken. Op veel bedrijven is er rand- en kinderanimatie.    

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.