Nieuws Oost-Vlaanderen Daisy en Marnick openen Den Belgiek in Geraardsbergen

Daisy en Marnick openen Den Belgiek in Geraardsbergen

Daisy en Marnick openen Den Belgiek in Geraardsbergen

GERAARDSBERGEN – Geraardsbergen heeft er vanaf 18 augustus een nieuwe horecazaak bij. Den Belgiek, zo zal de horecazaak van Daisy Van Hemel (39) en Marnick Van Bellingen (44) noemen, is een bier- en bapas bar die zijn klanten laat kennis maken met het cultureel erfgoed van het Belgisch bier. 

Met meer dan 150 bieren op de bierkaart, waarvan 10 op vat, willen Daisy en Marnick de Geraardsbergenaars laten kennis maken met een ruim assortiment aan bieren. “Hiervoor brachten we bieren van een brouwerij uit Tildonk aan de man op bierfestivals. Deze ervaring leerde ons dat veel mensen de Belgische bieren eigenlijk niet zo goed kennen. Hun kennis reikt zelden verder dan de grote brouwerijen en enkele lokale bieren. We willen daarom onze klanten zo veel mogelijk Belgische bieren laten ontdekken”, aldus Marnick.

Bapas: bier + tapas

In Den Belgiek, gevestigd in een prachtig pand dat dateert van 1880, zullen daarnaast ook nog andere Belgische producten zoals kaas en vleeswaren geserveerd worden. Marnick: “We beseffen soms niet wat voor een rijkdom aan Belgische producten we hebben en we willen die dan ook op de kaart zetten.”

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zich aan een ‘Bapas’ wagen. Bij deze Belgische biertapas wordt er op zoek gegaan naar een gerecht dat perfect bij een bepaald bier past. “Soms krijg je heel aparte combinaties die initieel niet echt voor de hand liggen, maar achteraf toch een schot in de roos zijn”, lacht Daisy.

Brouwer in de kijker

Met 150 bieren is de keuze voor klanten niet gemakkelijk. Daarom zal Den Belgiek werken met weeksuggesties en brouwerij-in-de-kijker-acties om de klanten te helpen de uitgebreide wereld van de Belgische bieren te ontdekken. Als klap op de vuurpijl kan men ook het share-a-bottle principe toepassen: 1 flesje bestellen met meerdere proefglaasjes om te delen met meerdere personen. 

“We schenken bieren van 80 verschillende bekende en kleinere artisanale brouwerijen. Je kan alle bieren op de kaart ook gewoon kopen in Den Belgiek om mee naar huis te nemen, of als geschenk voor familie of vrienden. De combinatie van bar en bierwinkel maakt ons meteen uniek.”

De grote opening vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 augustus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.