Nieuws Oost-Vlaanderen Daniël Termont krijgt eretitel Voka Legende

Daniël Termont krijgt eretitel Voka Legende

Daniël Termont krijgt eretitel Voka Legende

Op 21 december wordt de Gentse burgemeester Daniël Termont door Voka Oost-Vlaanderen gehuldigd als Voka Legende. Deze lifetime achievement award kent Voka toe aan wie tijdens zijn of haar loopbaan de uitstraling van Oost-Vlaanderen op een opvallende manier wist te versterken. Daniël Termont is de derde Voka-legende, nadat eerder al prof. Marc Van Montagu en Ivan De Witte deze eretitel in ontvangst mochten nemen.

“Een gedurfde maar goed overwogen en terechte keuze”, zo omschrijft Chris De Hollander, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, de toekenning van de titel Voka Legende aan Daniël Termont. “De burgemeester van Gent draagt uit hoe belangrijk het is dat mensen aan het werk zijn en heeft steeds respect getoond voor werkgevers. Daniël Termont is, op basis van de talrijke realisaties onder zijn aansturing, een heel terechte Voka Legende.”

De 63-jarige Daniël Termont is een zoon van middenstanders en genoot een opleiding tot boekhouder. Hij was reeds als jongeman goed vertrouwd met het reilen en zeilen van een klein familiaal bedrijf. In 1995 maakte hij zijn entrée als beleidsverantwoordelijke in Gent toen hij schepen van de Haven werd en ook verantwoordelijk was voor het departement Economische Ontwikkeling. Hij zou deze bevoegdheden uitoefenen tot en met 2006. Aan het eind van dat jaar werd hij burgemeester van de Arteveldestad. Zijn tweede en laatste ambtstermijn als burgemeester eindigt in 2018.

Onlangs werd Termont verkozen tot voorzitter van Eurocities, een vereniging van 139 grote Europese steden die onder meer de Europese instellingen van advies voorziet. De Europese belangstelling van burgemeester Termont leverde in de voorbije jaren een pak know-how en interessante contacten op voor de stad Gent en voor de Gentse economie en bedrijven. Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder Voka Oost-Vlaanderen: “Daniël Termont begrijpt als geen ander het belang van een gezond bedrijfsweefsel als motor van welvaart en creator van jobs. Hij weet hoe cruciaal de Haven van Gent is voor de stad en voor de hele provincie en schuwt geen inspanning om deze te promoten. Hij toont veel belangstelling voor internationale contacten met ondernemingen en houdt het algemeen economisch belang goed voor ogen in zijn analyse, aanbevelingen en beleidsbeslissingen.”

Tot slot prijst Voka Oost-Vlaanderen Daniël Termont als een gedreven en warme persoonlijkheid, een bruggenbouwer die zich onverdroten inzet voor een maatschappij die tolerant en zorgzaam is maar tegelijk ook voluntaristisch, verantwoordelijk en werkzaam.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.