Nieuws Oost-Vlaanderen Dany Sturtewagen is nieuwe voorzitter van CECAPI

Dany Sturtewagen is nieuwe voorzitter van CECAPI

Dany Sturtewagen is nieuwe voorzitter van CECAPI

Niko_Dany_Sturtewagen_CECAPI_2_140543CECAPI, de vereniging van Europese fabrikanten van elektrisch installatiemateriaal, koos Dany Sturtewagen, director corporate communication & pr van Niko (Sint-Niklaas), uit als nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar. Spanje beheert tijdens die periode het algemeen secretariaat.

“Ik voel me vereerd dat ik deze taak op mij mag nemen”, zegt Dany Sturtewagen over zijn aanstelling als voorzitter bij CECAPI. “Tijdens mijn voorzitterschap wil ik graag voortbouwen op de eerdere successen van CECAPI. Het zijn interessante tijden met veel veranderingen en dus ook tal van kansen voor onze sector.”

Sturtewagen wil vooral inzetten op communicatie tussen de verschillende sectororganisaties: “Een intensere dialoog tussen de landen is broodnodig. Momenteel willen grotere spelers zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk elk hun eigen stempel op de Europese beleidsvoering drukken. Als overkoepelende organisatie kunnen we samen sterker wegen op de Europese besluitvorming en komen tot een eenduidige wetgeving met gelijkgestemde normeringen.”

Op die manier wil Sturtewagen het ultieme einddoel dichterbij brengen: de elektrische installatie van elke Europese woning zo veilig, energiezuinig en innovatief mogelijk maken. Ook de groeiende renovatiemarkt wordt een belangrijk agendapunt.

Voor Niko, de specialist in elektrisch materiaal met zes productiesites in Europa en met hoofdzetel in Sint-Niklaas, is de aanstelling van Sturtewagen bijzonder interessant. Zo kan het Belgische bedrijf naast wereldmerken als ABB, Siemens, Legrand en Schneider toch een inbreng hebben.

Dany Sturtewagen: “Omdat we een relatief kleine speler zijn, worden we beschouwd als een consensuslid dat uiteenlopende standpunten dichter bij elkaar kan brengen. Dat is trouwens ook de rol die we als land spelen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.