Nieuws Oost-Vlaanderen De Krook krijgt Mexicaans tintje via pop-up

De Krook krijgt Mexicaans tintje via pop-up

De Krook krijgt Mexicaans tintje via pop-up

GENT – De iconische Gentse cultuur site De Krook krijgt een jaar lang hoog internationaal bezoek. De horeca site kleurt dit jaar Mexicaans, en dit via een pop-up. Het Krookcafé afficheerde de voorbije maanden gesloten.

Het nieuws over de heropening werd bekend gemaakt door HLN. Het restaurant-café wordt sinds 5 januari uitgebaat door een viertal. Jef Driesen, Anissa All, Jens Van Haele en Charlotte Vergeylen. Jef en Anissa herken je mogelijks van het Mexicaanse restaurant Mexcalli of de zomerbar Cali aan Sint-Jacobs. Jens was vroeger gerant bij Frituur Tartaar en Charlotte is nog kok geweest bij De Buffel, Amigo en ’t Kanon.

Samen staken ze het Krookcafé in een nieuw jasje. Nu kan je er uitgebreid ontbijten, lunchen én aperitieven. Tot 11 uur kan je er genieten van een uitgebreid en gevarieerd menu. Sami Souguir, Gents schepen van cultuur, is alvast tevreden met de nieuwe invulling: “Het doet mij veel plezier dat de bezoekers van onze bibliotheek opnieuw kunnen genieten van een hapje en een drankje. Maar het doet mij nog veel meer plezier dat jonge ondernemers het potentieel van De Krook als locatie voor een horecazaak aanvoelen. Met een continue stroom aan bezoekers die elke dag de Krook in- en uitwandelen moet dit wel een mooi verhaal worden. Ik wens de ondernemers alle succes.”
Het nieuwe Krookcafé is open van maandag tot en met woensdag van 9 tot 20 uur, op donderdag en vrijdag van 9 tot 21 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.