Nieuws Oost-Vlaanderen De Roeve uitgeroepen tot Voka Ambassadeur regio Dendermonde

De Roeve uitgeroepen tot Voka Ambassadeur regio Dendermonde

De Roeve uitgeroepen tot Voka Ambassadeur regio Dendermonde

Tijdens een feestavond in het stadhuis van Dendermonde werd teruggeblikt op 175 jaar Kamer van Koophandel regio Dendermonde. Daarbij werd De Roeve Industries uit Lokeren uitgeroepen tot Voka Ambassadeur van de regio. Het bedrijf van Koen De Roeve neemt het 13 november tijdens de provinciale finale op tegen de andere Voka Ambassadeurs.

De Roeve Industries is reeds meer dan 25 jaar actief is. Met een team van 80 experten ontwikkelt, bouwt en implementeert het totaaloplossingen op het gebied van productieautomatisering voor mechanica, elektriciteit en software.

Na de historische stadswandeling The Future Walk schetste Piet Buyse, burgemeester van Dendermonde, de economische geschiedenis van zijn stad. Tijdens een ondernemerdebat waren Duncan Verstraeten van Fisheye uit Wetteren, Filip Roose van Fit Things uit Dendermonde en Paul Rombouts van Brady uit Zele, het er volmondig over eens dat mobiliteit in de ruime regio de grootste uitdaging is voor de komende jaren. Tot slot werd ook op zoek gegaan naar de Slimste Ondernemer.

Voka Oost-Vlaanderen kondigde ook het nieuwe initiatief Econotoer aan. Deze nieuwe fietsroute combineert hedendaagse bedrijven, economisch erfgoed en opmerkelijke landschappen combineert. De allereerste Econotoer van 28km doet op 23 september Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout aan. Op 14 oktober volgt Econotoer Wetteren. In het voorjaar 2018 pakt Voka uit met een Econotoer Aalst.

1842-2017

De Kamer van Koophandel van het arrondissement Dendermonde werd opgericht in 1842. De organisatie had toen een publiek statuut en diende de economische politiek van de overheid mee tot uitvoering te brengen. Sinds 1875 zijn de Belgische Kamers private verenigingen. In 2000 ging de Kamer van Koophandel van de regio Dendermonde op in een groter geheel: de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen. Sinds 2004 maakt ze deel uit van het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka.

Voka-regiovoorzitter Dendermonde, Koen Declercq: “Na 175 jaar is de oorspronkelijke ambitie van de Kamer nog steeds springlevend: werken aan de sociaal-economische ontwikkeling van de streek. We doen dit door ondernemerschap te stimuleren en onze bedrijven maximaal te ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.