Nieuws Oost-Vlaanderen De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark Purna Pharma

De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark Purna Pharma

De Roeve werkt aan uitbreiding tankpark Purna Pharma

De Lokerse engineeringspecialist De Roeve breidt momenteel het tankpark uit bij Purna Pharma in Puurs. Dat gebeurt in functie van de productielijn voor zalven. Bij het Puurse farmaceuticabedrijf was er nood aan een uitbreiding van het tankpark, processtudie, URS-lastenboek, inox clean piping- en een automatiseringsbedrijf met geavanceerde ervaring in farmacieprojecten.

Voor De Roeve is dit een prestigeproject. Het bedrijf dat 25 jaar geleden ontstond uit een automatiseringsbedrijf, wil meer van dit type turnkey-projecten binnenhalen. “We hebben nu al acht afdelingen, waaronder Automation voor het ontwikkelen van machine- en procesbesturingen op basis van onder meer Siemens PLC’s en GE. Wij gaan deze verder ontwikkelen tot een multitechnische afdeling, waarbinnen we experten samenbrengen rond meerdere technieken en expertises om een totaaloplossing te realiseren onder de verantwoordelijkheid van één partij en één aanspreekpersoon”, zegt Antonio Van Holderbeke, sales manager bij De Roeve. Bij de installaties van Purna fungeerde De Roeve als connector met voldoende expertise, waarbij ze het geheel op zich hebben genomen. “Design en voorstudie voor het vastleggen van de specificaties zijn inmiddels achter de rug en we zijn momenteel druk bezig aan de productie-installaties.” Het bedrijf groeide in 2016 met 13 nieuwe medewerkers en stelt nu 80 mensen te werk. Voor 2017 mikt de engineeringspecialist op 12 extra ingenieurs.

Purna Pharma is een onafhankelijk Belgisch farmaceutisch bedrijf gevestigd in het Vlaamse Pharma Valley, waar ook bedrijven zoals Pfizer, Novartis Alcon Couvreur en Capsugel hun uitvalsbasis hebben. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricatie van vloeibare en half vaste farmaceutische producten, zoals gels, zalven en crèmes. Zij haalden recentelijk de productie naar Puurs van ’s wereld meest gekende zalf voor behandeling van spieren. In het voorjaar van 2017 moet de volledige nieuwe productielijn klaar zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.