Nieuws Oost-Vlaanderen Deinze Noord zet werknemers op de fiets

Deinze Noord zet werknemers op de fiets

Deinze Noord zet werknemers op de fiets

DEINZE – Bedrijvenkoepel Deinze Noord wil meer werknemers op de fiets krijgen. Hiervoor organiseert men een groepsaankoop waarbij werknemers van de aangesloten bedrijven aan goedkopere tarieven een fiets kunnen kopen of leasen. Vorige week konden de verschillende fietsen uitgetest worden tijdens een testsessie van het Gentse Joule Bikes.

Deinze Noord verenigt sinds 2012 alle ondernemers van de bedrijvenzones Vaart Linkeroever, Vaart Rechteroever, Filliersdreef, Clemence Dosschestraat en alle andere bedrijven in het noorden van Deinze die niet in deze zones gevestigd zijn. Naast een aanspreekpunt voor de bedrijven neemt de koepel ook de taak op zich om bedrijven aan te zetten tot een duurzamer beleid.

“Met een subsidie van 20.000 euro van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen organiseren wij enkele groepsaankopen”, zegt Gina Buydaert, parkmanager van Deinze Noord. “Eén daarvan is een groepsaankoop van fietsen via Joule Bikes uit Gent. Werknemers van aangesloten bedrijven krijgen sowieso 100 euro korting bij de aankoop van een fiets, alsook een gratis onderhoudsbeurt, 15 procent korting via de groepsaankoop en nog eens 10 procent korting via Deinze Noord. Dit betekent dat men voor een fiets van 1.000 euro amper nog zo’n 600 euro zou betalen. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen stimuleren om met de fiets naar het werk te komen.”

 

Vorige vrijdag organiseerde Deinze Noord een testsessie van Joule Bikes bij Ufttools in de Filliersdreef. “Naast deze fietsactie kunnen bedrijven ook een studie en groepsaankoop duurzame verlichting aan een voordelig tarief krijgen. Voor deze actie werken we samen met het Deinse bedrijf Watts ON van Lard Vanobbergen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.