Nieuws Oost-Vlaanderen Deinze wil werknemers van bedrijven meer doen fietsen

Deinze wil werknemers van bedrijven meer doen fietsen

Deinze wil werknemers van bedrijven meer doen fietsen

00000000000fietsmobielHet stadsbestuur van Deinze en de provincie Oost-Vlaanderen zetten nadrukkelijk in op duurzame mobiliteit, onder meer door het gebruik van de fiets te promoten. Ook heel wat bedrijven en scholen werken mee aan een duurzame mobiliteit. In dit kader lanceert Stad Deinze het project ‘De Fietsmobiel’. De Fietsmobiel biedt testritten met diverse fietstypes aan op bedrijven en scholen.

De bedoeling van het project De Fietsmobiel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de vele mogelijkheden om duurzaam te fietsen. De Fietsmobiel biedt testritten met diverse fietstypes aan in bedrijven en scholen. Hiervoor zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar: elektrische fietsen, een elektrische cargofiets, bakfietsen, een kindertandem, een plooifiets en Blue-bike. Afhankelijk van de doelgroep wordt bekeken welke fietsen het meest geschikt zijn voor de testritten. Op deze manier kunnen de inwoners van Deinze kennismaken met de verschillende soorten fietsen en aan den lijve ondervinden welke voordelen elk type fiets heeft.  Zo wil stad Deinze de drempel verlagen om gebruik te maken van deze duurzame vervoersmiddelen.

Voor de bedrijven voorziet stad Deinze nog in een mooi extraatje: nadat de Fietsmobiel is langs geweest op het bedrijf, kan het bedrijf gedurende 2 weken gratis een elektrische damesfiets, een elektrische herenfiets, bakfiets Christiania en een plooifiets lenen. Hierdoor kunnen de werknemers nog meer vertrouwd worden met deze fietsen.

Dankzij de steun van de provincie Oost-Vlaanderen kan dit project gratis aangeboden worden: voor bedrijven en scholen zijn er dus geen kosten of lasten. Er is enkel ruimte nodig  voor een demo met de fietsen.

Bedrijven die “De Fietsmobiel” graag eens op bezoek krijgen, kunnen contact opnemen met mobiliteitsbegeleider Marit De Wilde.

.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.