Nieuws Oost-Vlaanderen Deinze zet vol in op de bedrijven

Deinze zet vol in op de bedrijven

Deinze zet vol in op de bedrijven

Het overkoepelend ondernemersplatform Deinze Industrie wil nu het dynamisch ondernemersveld in Deinze nog versterken, verbinden en nog meer op de kaart zetten door gezamenlijke activiteiten. Met steun van de POM Oost-Vlaanderen en stad Deinze worden voor het najaar enkele interessante initiatieven uitgewerkt. Zoals acties inzake mobiliteit of energie- of afvalbeheer.

Deinze Industrie is het ondernemersplatform van de Stad Deinze – schepen van KMO en Industrie Norbert De Mey – dat verduurzaming op bedrijventerreinen en gecoördineerde ondersteuning voor alle bedrijven wil realiseren. In samenspraak met alle bedrijven en het bestuur van de drie bedrijvenverenigingen – Deinze Noord vzw, Rond de Watertoren vzw en De Prijkels vzw – werkt de stad aan de optimalisering van het ondernemersklimaat via ondersteuningsacties rond veiligheid, mobiliteit, milieu, energie, arbeidsmarkt, kortom alle domeinen die dagdagelijks uitdagingen vormen voor elke ondernemer. Samen met de ondernemers wil Deinze een stad zijn met een stimulerend ondernemersklimaat.

Deinze telt bijna 400 bedrijven, verspreid over 10 industriezones en daarbuiten. Met meer dan 220 hectare industrieterrein is Deinze een relatief belangrijk tewerkstellingsgebied in de provincie en in Vlaanderen. Maar met een werkzaamheidsgraad van bijna 77 procent is het geen sinecure om voldoende werkkrachten te vinden en daarom is bekendheid en goede dynamiek belangrijk.

Via het digitaal platform www.deinzeindustrie.be wordt ondernemersinformatie gemeld, gewisseld en onmiddellijk bezorgd in de mailbox van alle bedrijven in Deinze. Het platform heeft ook een jobkanaal en bedrijvengids. Deinze Industrie heeft niet de intentie bestaande bedrijven terreinenverenigingen te vervangen. Het is eerder de bedoeling een overkoepelend ondernemersplatform te creëren, waarbij bestaande bedrijven terreinenverenigingen intenser samenwerken en ook niet in industriezones gevestigde bedrijven betrokken worden bij de globale ondersteuning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.