Logo Delhaize small Themabeeld Delhaize.

Delhaize kondigt overnemer aan voor 21 winkels

Delhaize heeft maandag de overname van een nieuwe reeks supermarkten in eigen beheer door zelfstandige overnemers aangekondigd. Daarmee heeft al de heflt van de eigen winkels een nieuwe eigenaar.

De supermarktketen kondigde maandag een nieuwe ronde van overnames aan: 21 Delhaizes worden de komende weken omgevormd tot zelfstandige supermarkten. Daarmee staat de teller op 72: meer dan de helft dus van de in totaal 128 eigen winkels die het merk wil verzelfstandigen.

Lees ook: Delhaize maakt nieuwe overnemers van 19 vestigingen bekend: Kim Van Oncen neemt supermarkt in Ekeren overIn Vlaanderen gaat het om de supermarkten in Halle (Vlaams-Brabant), Sint-Pieters-Leeuw, Lokeren en Dendermonde (Oost-Vlaanderen), Schoten, Antwerpen-Hopland, Bosuil (Antwerpen) en Sint-Katelijne-Waver (Mechelen) die franchises worden in de loop van 2024.

In Wallonië zijn de winkels die betrokken zijn bij deze nieuwe golf van franchising die in Genval, Moeskroen, Morlanwelz, Jambes, Enghien, Epinois, Hornu, Fragnée en du Sart-Tilman. In de hoofdstad hebben de filialen Charles-Quint, Chazal, Mozart en Westland nu een aangewezen inkoper.