Nieuws Oost-Vlaanderen Deliveroo werkt samen met Gents kassasysteem

Deliveroo werkt samen met Gents kassasysteem

Deliveroo werkt samen met Gents kassasysteem

GENT – De Gentse vestiging van het Canadese Lightspeed heeft een belangrijke deal gesloten met de maaltijdkoerier Deliveroo. Die laatste gaat het mobiele kassasysteem van Lightspeed integreren in zijn horecasoftware.

Zowel Lightspeed als Deliveroo hebben het restaurantwezen op hun eigen manier gedigitaliseerd. De eerste met een digitaal en mobiel kassasysteem dat in Gent ontwikkeld werd (door de start-up Posios, die in 2014 door Lightspeed werd overgenomen), de tweede met een platform om online bestellingen van maaltijden te registreren en door te geven.

Mathieu de Lophem, General Manager, Deliveroo Benelux: “Van onze partners hebben wij gehoord dat een integratie met hun kassasystemen een belangrijke stap is om het aanbieden van maaltijdbezorging eenvoudiger te maken. Daarom zijn we enthousiast om wereldwijd samen te werken met Lightspeed.”

Einde aan chaos, fouten en extra kosten

Door die twee toepassingen met elkaar te integreren, kunnen restaurantuitbaters de online bestellingen via Deliveroo veel makkelijker verwerken in hun Lightspeed-kassassysteem. De orders moeten niet meer manueel gekopieerd worden van het ene naar het andere platform, wat werkuren uitspaart en voor minder fouten zorgt, onder meer in het voorraadbeheer en de btw-berekening.

Eliot Bremans van burgerketen Marcel Burger vertelt: “Voor de integratie, hadden we twee tablets nodig: één voor het restaurant en één voor de bezorgservice. Aan het einde van de service moesten we elk van de delivery bestellingen in het kassasysteem opnieuw invoeren. Daarnaast is onze voorraad direct gekoppeld aan het Lightspeed-kassasysteem; als we een burger verkopen in het restaurant, wordt het onmiddellijk van de voorraad afgetrokken, wat niet het geval was bij delivery. Nu worden orders geplaatst op Deliveroo direct toegevoegd aan het kassasysteem, wat ons veel tijd bespaart en onze foutenmarge verkleint. We hadden ook veel problemen met de BTW die voor de restaurantservice en de bezorgservice verschillend is. Deze moet nu niet langer handmatig aangepast worden, maar wordt automatisch berekend door het kassasysteem.”

Geen primeur

Deliveroo is niet de eerste maaltijdbezorger die een stap neemt in richting van de kassasysteem aanbieders. Ook het bestel- en maaltijd bezorg-platform Takeaway.com heeft sinds 4 jaar een connectie met marktleider in omni-channel oplossingen voor restaurants, food shops & retail ketens Connect24-7. Het Connect24-7 kassasysteem biedt overigens connecties met 6 verschillende order platforms & apps, waaronder ook Belgische bedrijven.

Vijf landen

De Gentse vestiging is het hoofdkwartier voor de Europese horeca-activiteiten van Lightspeed. De integratie met Deliveroo heeft betrekking op vijf landen: Nederland, België, Spanje, Frankrijk en het VK. ‘We zien dat maaltijdbezorging een steeds grotere rol inneemt binnen de horecasector. Dit is een oplossing voor veel restaurants’, zegt Gentenaar Zhong Xu, die de afdeling leidt. De deal kan Lightspeed ook helpen om zijn kassasysteem te verkopen aan restaurants die al klant zijn van Deliveroo.

De overeenkomst tussen beide bedrijven werd vandaag bekendgemaakt op het horeca-evenement Data Meets Hospitality. Het is de eerste keer dat Deliveroo in Europa een integratie met een kassasysteem ondersteunt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.