Nieuws Oost-Vlaanderen Demiclowns maakt het verschil bij dementerende personen

Demiclowns maakt het verschil bij dementerende personen

Demiclowns maakt het verschil bij dementerende personen

Het concept van Cliniclowns -clowns om het leven van zieke kinderen op te fleuren- was al bekend. Maar Demiclowns? Dat is relatief nieuw en evengoed uniek en innovatief. Het clownsduo Stoetel en Fizzie Lizzie zet zich in voor personen met dementie. Vanuit een therapeutische insteek bevordert Demiclowns de levenskwaliteit van personen. Samen creëren ze een fantasiewereld waarin de persoon met dementie rollen kan aannemen die verloren zijn gegaan. “Moeder wordt weer even wie zij was.”

Initiatiefnemers zijn de West-Vlaamse vriendinnen Lara Debeuf en Lore Dhaenens. Beide meisjes bleven na hun studies in Gent plakken. Ze hadden allebei een grootmoeder die door dementie was getroffen, en dat zette de ondernemende dames ook aan het denken. Met hun bedrijfje dat in 2013 het levenslicht zag, speelt het duo in op de huidige tendensen binnen de zorg en maatschappij door therapeutische en fysische zorg te combineren met entertainment. Demiclowns vzw gaat verder dan het maken van contact. Dit onderscheidt hen van andere clowns.
 Er wordt een andere wereld gecreëerd. Op die manier kan deze persoon zijn identiteit herwinnen. Demiclowns vzw biedt individuele- of groepsbezoeken aan, binnen zorginstellingen of thuis. Hiernaast geven de ondernemers ook actieve lezingen en workshops voor geïnteresseerden, mantelzorgers, begeleiders, verpleegkundigen en therapeuten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.