Nieuws Oost-Vlaanderen Denc!-studio wint opnieuw architectuurwedstrijd

Denc!-studio wint opnieuw architectuurwedstrijd

Denc!-studio wint opnieuw architectuurwedstrijd

bartcobbaertHet Gentse architecten-en studiebureau denc!-studio bvba van Bart Cobbaert en Delphine Deceuninck kwam eerder al al enkele keren positief in het nieuws met creatieve ontwerpen, onder meer rond duurzaam bouwen.

Vorige week droeg de jury van de architectuurwedstrijd Clementine het  bureau voor als laureaat van de wedstrijd rond een project voor de Sociale Huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn Dendermonde.

De uitdaging bestond erin met een ontwerp te komen dat rekening houdt dat de site waarop het bouwproject moet komen in “effectief overstromingsgevoelig gebied” ligt. “Daarom zullen terreinophogingen tot een minimum worden beperkt”, zegt Bart Cobbaert. “De units zullen worden ingeplant rond een beperkt binnengebied en technisch als kolomwoning worden uitgevoerd.”

Het architectenbureau had ook aandacht voor de integratie van het project in de de dorpse sfeer met laagbouw én om tegelijk een persoonlijk cachet en uitstraling te geven aan het project.   “We houden van uitdagingen”, verklaart Bart Cobbaert. “Want we zijn ervan overtuigd dat precies de beperkingen die bij projecten aan een bureau worden opgelegd, een uitdaging vormen om onze creatieve kracht ten volle uit te spelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.