Nieuws Oost-Vlaanderen Denys zorgt met bouwrobot Wallie voor wereldprimeur

Denys zorgt met bouwrobot Wallie voor wereldprimeur

Denys zorgt met bouwrobot Wallie voor wereldprimeur

dvo_20070601_2dcf270d-0126-4b3e-a34f-c1970bb95a8cIn Limelette presenteerde bouwonderneming Denys uit Wondelgem op 28 september een wereldprimeur: WallslotRobot, ofte Wallie, ’s werelds eerste robot die ondergrondse werken kan uitvoeren zonder bovengrondse hinder. Een ondergrondse parking, een extra kelderverdieping onder een bestaand gebouw, een nieuwe ondergrondse tunnel voor metro of trein, zonder dat boven alles opengegooid wordt? Dankzij Wallie is het nu mogelijk.

In een steeds meer verstedelijkte maatschappij wordt het altijd maar moeilijker om grootse ondergrondse werken te plannen zonder dat die stuiten op protest. Grootse werken brengen immers vaak grote hinder mee, met alle gevolgen van dien: ontevreden handelaars omdat ze onbereikbaar zijn geworden en verkeersinfarcten omwille van het tijdelijk doorknippen van verkeersassen. Maar nu is er eindelijk een oplossing: na 6 intense jaren van onderzoek en ontwikkeling presenteert bouwonderneming Denys met fierheid zijn WallslotRobot ofte ‘Wallie’. Deze robot zorgt voor een wereldprimeur, want Wallie is ’s werelds eerste robot die ondergrondse werken kan uitvoeren zonder bovengrondse hinder.

Bouwonderneming Denys is een naam met faam in de bouwwereld. Het bedrijf staat bekend om het realiseren van complexe bouwprojecten en infrastructuurwerken en heeft uitgebreide ervaring in ondermeer tunnelwerken en restauratiewerken waar grondstabilisatie en schachtenbouw een belangrijk onderdeel vormen. De combinatie van die twee expertisedomeinen heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van de WallslotRobot.

Johan Van Wassenhove (foto), CEO van Denys, verduidelijkt: Innovatie mag dan wel één van de kernpijlers van onze onderneming zijn, toch gaan we niet onbezonnen tewerk. We kiezen voor duurzame groei, diep geworteld in jaren van ervaring en technische competenties. En zo ontstond ook het idee van de WallslotRobot. We merkten al jaren dat er een groeiende vraag was naar innovatieve oplossingen om in een dichtbebouwde en verstedelijkte omgeving ondergrondse werken uit te voeren, zonder dat die voor bovengrondse hinder zorgen. Na 6 intense jaren van onderzoek en ontwikkeling zijn we uitermate fier dat we met ‘Wallie’ als eerste ter wereld nu een antwoord kunnen bieden op die groeiende vraag.”

Naast Denys zelf, zorgt ook de investeringsmaatschappij PMV voor de nodige financiële steun. Future Foundations (een joint venture tussen Denys en PMV) staat sinds eind 2015 in voor de verdere ontwikkeling van de WallslotRobot en de commercialisering ervan want het is de bedoeling om de robot overal ter wereld te gaan verhuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.