Nieuws Oost-Vlaanderen Didier Van Speybroeck investeert in Belgische jumpingsport

Didier Van Speybroeck investeert in Belgische jumpingsport

Didier Van Speybroeck investeert in Belgische jumpingsport

Didier Van Speybroeck, ceo van het IT-dienstverleningsbedrijf Silicon, heeft met Fortis Equus een eigen springruiterteam opgericht. In het Oost-Vlaamse Nazareth werd een professionele omkadering opgezet om jonge ruiters naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast organiseert Fortis Equus netwerkevenementen die de business van deelnemende ondernemers een flinke boost wil geven. Het creëert zo een mix tussen netwerken en paardensportmarketing. Eén van die events vindt plaats tijdens de Flanders Horses Expo op 24, 25 en 26 februari in Gent.

Eén en ander leidde ertoe dat Didier Van Speybroeck vanuit zijn managementvennootschap Fortis Equus oprichtte. “De paardensport is voor mij altijd een ontspanning geweest. Ook mijn dochter en zoon zijn door de microbe van het paardrijden gebeten”, zegt Van Speybroeck. “We proberen sportief de lat hoog te leggen en onze ruiters zelfs internationaal te laten doorbreken. Het is echt onze bedoeling om met Fortis Equus een steentje bij te dragen om de jumpingsport in ons land naar een hoger niveau te tillen.” Het aantrekken van trainer Donaat Brondeel vormde daarbij een belangrijke stap.

Paardrijden blijft een dure sport en om de sportieve ambities waar te maken, is er geld nodig. “Silicon is logischerwijze de eerste hoofdsponsor geworden”, vertelt Van Speybroek. “Door de manier waarop we ondernemers bij elkaar hebben gebracht tijdens een aantal belangrijke events in de paardensport, heb ik gemerkt dat die sponsoring voor Silicon ook een mooie return heeft opgeleverd. Daarom willen we ook andere ondernemers de kans bieden om via een sponsoring van ons springruiterteam, een mooie return te realiseren.” Tijdens de Flanders Horse Expo in Gent staat er een nieuw netwerkevenement gepland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.